Udløb og kommandoer

Til hyrdetræningen igår trænede vi videre på udløb. Der var 10 får og modsat sidste træningsgang, så blev fårene stående, når man nærmede sig dem (hvor de sidste gang kom løbende hen til en og stod rundt om benene på os). Kopy blev dækket af ca 30-40 meter fra fårene og jeg gik næsten op på siden af dem i en afstand af 10-15 meter. Målet er at kalde på Kopy og få ham til at løbe forbi mig på modsatte side af fårene og fortsætte i en stor bue rundt om fåreflokken og om på modsatte side og stoppe når han er i balance i forhold til mig (balance er, når fåreflokken er imellem os og hvis jeg står i kl 12, så skal hunden være i kl 6).

Første gang jeg kaldte på Kopy sagde jeg bare kommandoen: “come bye”. Kopy kom travende ud og da han var nået til mig, satte han farten lidt op og kom fint nok om i balance. Meen, han skulle jo gerne komme i et noget hurtigere tempo. På næste tur gav jeg i stedet en lidt anden kommando, nemlig: “Kopy, go bye”, og så var tempoet meget mere passende 🙂
Jeg tror den “come” kommando forvirrede ham, for jeg bruger “kom” meget i hverdagen – “kom” for at komme hen til mig, og “kom, kom” for at gå ved siden af mig.

Jo flere gange vi trænede det, jo bedre gik det. Jeg kunne blive stående på stedet, hvor jeg startede Kopy og han løb i en flot bue uden om fårene og stoppede selv op og stillede sig i balance 😀

Det varer dog nok nogle træningsgange inden vi er så gode, at vi kan klare en afstand på 75m, som det kræves i klasse 1 – men jeg tror da på, at det skal lykkes en dag 😉

Vi startede nu på at træne kommandoer, for at fortælle hunden om den skal flytte sig til højre eller venstre. Vi skulle have hunden liggende ved siden af os og så give kommandoen for højre eller venstre, og så skulle hunden flytte sig bagom benene på os og lægge sig på modsatte side.
Kopy var ikke meget for at få forstyrret sin udsigt til fårene ved at gå bagom benene på mig, så han nøjedes bare med at sætte sig op og så flytte bagenden om på modsatte side, mens blikket var naglet på fårene… joo.. han havde fattet hvad det gik ud på, men det passede ikke lige herren at slippe fårene med blikket 😉