Weekendens agilitystævner

Weekenden har stået i agilityens tegn – lørdag var vi til vores første officielle DKK stævne i Vallensbæk og søndag var vi til DGI stævne i Gilleleje.

Vallensbæk

Der var ikke mange tilmeldinger til stævnet, så der var kun opsat en bane. Men det er nu også meget rart, for så kan man se de fleste løbe. Underlaget var temmelig ujævnt og græsset var lige blevet slået, og der lå rigtigt meget tørt græs på banen. Lige som banerne plejede at se ud for 10 år siden 😉

Agility klasse 1

Vi skulle starte med agility klasse 1 og nøj, hvor var den svær – der var ihvertfald mange momenter på banen, jeg endnu ikke har trænet med Kopy. Første tredjedel af banen gik fint, indtil vi kom til slalom – indgangen var alt for svær, så Kopy startede i anden port. Kort derefter blev vi disket – Kopy valgte tunnellen i stedet for et spring – han virker til at blive låst rimeligt tidligt på forhindringerne, meget modsat Elliot. Vi fortsatte med resten af banen, og da Kopy kom til A’brættet, fløj han over toppen, tog et skridt og rørte ved feltet og kunne ikke holde balancen til at sætte sig i den rigtige position – ja, sådan fart har jeg sjældent set 😉

Spring klasse 1

Denne bane havde et bedre flow for os. Jeg kunne mærke på Kopy, at han kunne genkende momenterne i banen og var derfor mere sikker og løb i godt tempo. Men slalom lå også denne gang i en vinkel, Kopy ikke har så meget erfaring i. Han løb rigtigt ind i første port, men sprang anden port over. Men ellers et rigtigt fint løb.

Bedst ud af 2

Denne bane var en spring bane, som vi skulle løbe to gange. Da jeg gik banen, gik det op for mig, at flere af disse momenter har jeg aldrig trænet med Kopy, så de måtte komme an på en prøve 😉
Banen var lidt svær for Kopy og mange blev disket. Men jeg ved ikke lige, hvordan det lykkedes, men Kopy løb banen helt fejlfri – vores første fejlfrie løb 😀
I næste runde på samme bane, brugte jeg en kommando, jeg har introduceret – men den virkede ikke nær så godt som at bruge hans navn. Resultatet var, at han var ved at tage et forkert spring, og så kom vi skævt ind på næste spring, men fik det taget rigtigt alligevel. Jeg måtte kalde på ham, men i stedet for at sige “Kopy”, kalder jeg ham “Elliot” – og jeg blev totalt forvirret over det – og begyndte straks at tænke på, hvorfor jeg kaldte ham Elliot – ikke så smart, når man er i gang med et banegennemløb 😉 Min handling blev derfor lidt sjusket, så Kopy rev ned, hvilket han ellers yderst sjældent gør. Ja, resten af banen blev lidt rodet – Kopy fik slalom fejl og rev yderligere en pind ned. Så jeg kunne konkludere, at træerne ikke vokser ind i himlen 😉

Gilleleje

Da vi ankom til pladsen, var der helt tomt. Der stod en fyr med en masse forhindringer på traileren og ventede på, at der skulle komme nogen og fortælle, hvor banen skulle sættes op – han virkede meget rolig, nærmest lidt jysk; “vi når det nok” – skønt 😉
Ja, stemningen er dejlig afslappende til DGI stævnerne.

Spring-klassen

Der var rigtigt godt flow i denne springbane, men også mange fælder – men man kunne ‘handle’ hunden rundt uden det blev til knæk-og-bræk.

Kopy virkede rigtigt tændt og løb pænt stærkt og var meget fremadrettet. Rigtig glad blev jeg, da han løb rigtigt ind i slalom og tog den hele rigtigt 🙂 Jeg prøvede at tage imod ham efter slalom, for det var bedre at jeg var på modsatte side – og det lykkedes også 😀
Der var en lige linie over to spring og så til tunnellen, men jeg er lidt foran ved de to spring, og kommer nok til at vende mig mod ham lige ved andet spring før tunnellen, hvilket får Kopy til at dreje væk fra tunnellen og over et spring… jeg havde slet ikke set dette spring som en fælde 🙁 Men selv om vi blev disket, så var jeg rigtig glad for det løb, for det var så flydende.

I andet gennemløb på banen, var Kopy også rigtigt tændt, men denne gang løber han desværre ind i anden port i slalom. I næste forsøg starter han rigtigt, men jeg får løbet for hurtigt frem og står og venter på ham ved enden af slalom, og det fik ham til at blive for ivrig, så han sprang en port over. Jeg tager slalom helt om, og beslutter mig for at være på højre side af ham, for der skulle jeg alligevel over efter slalom. Sjovt nok, er Kopy væsentlig mere stabil i højreslalom end venstre, så han tog den på flotteste vis. Der var rigtigt meget ‘drive’ på Kopy efterfølgende og resten af banen løb han så pænt – jeg blev lidt tilbage ved tunnellen og det hjalp, denne gang ænsede han slet ikke det spring, han før blev disket på 😀

Agility-banen

Denne bane havde også et rigtigt godt flow – men også rigtigt godt med fælder – og der røg rigtigt mange (altså blev diskvalificerede). Igen kunne jeg erfare, at der er nogle momenter på banen, vi endnu ikke har trænet – såsom at efter balancen er der flere valgmuligheder, nærmere tre spring, hvor man skal have det midterste. Vi klarede os med nød og næppe igennem dette moment. Slalom tog Kopy i fin stil. Og ved vippen var det smarteste at tage imod på nedgangen, da man skulle dreje skarpt derefter – det har vi heller aldrig prøvet før, men det gik godt. Kopy havde ikke helt samme energi som tidligere på dagen (og nu var det også blevet godt varmt), men han løb alligevel i et pænt tempo og var fuldt koncentreret – faktisk løb vi banen fejlfrit 😀

Næste gennemløb på banen kørte bare – denne gang var Kopy mere tændt. Det gode ved at løbe banen to gange er, at hunden så lærer af at gentage momenterne og kender banen. Så Kopy virkede meget mere sikker og fuld af selvtillid – så endnu et fejlfrit løb 😀

Mit knæ nåede ikke at blive helt smertefrit fra fårets tackling af mig i torsdags, så nu er det godt ømt efter to dage på grønsværden 🙁 Men det får kan bare vente sig – på torsdag vil jeg drive det flere kilometer rundt – så kan det lære det, løb ikke ind i mig igen 😉