Min lille apporthund

Jeg må korrigere mit andet indlæg; Kopy har fået konstateret hjerte-/lungeorm 4 gange, 2 gange har han haft symptomerne, men det var ikke muligt at tage prøver (bl.a. mavevirus med diarre til følge), blev behandlet for hjerte-/lungeorm, og symptomerne forsvandt bagefter.

Kopy dog ikke helt tilfreds med, at gåturene er skåret ned til 20 min og at de foregår i snor. Denne gang har jeg besluttet mig for at få lært Kopy at gå pænt i snor – det er da vist på tide 😉

Kopy keder sig gevaldigt… går rundt og siger skøre lyde.. står så helt stille.. og det eneste, der bevæger sig er øjnene, der lige skal tjekke, om jeg nu har bemærket, at han keder sig 🙂

Det er en udfordring at aktivere en hund uden den bliver forpustet. Men nu må vi gå igang med at lære nogle nye tricks – eller træne videre på dem, vi har “opgivet” – bl.a. poten-over-snuden da Kopy blev ved med at spise tapen 😉
Men har I nogle gode lege/tricks, vil jeg meget gerne høre om dem 🙂

Men Kopy kom lige til at vifte en æske, indlægsseddel og et hylster som lå på sofabordet på gulvet. Jeg beder ham samle dem op igen, men regnede ikke med, at han forstod det, for jeg har aldrig bedt ham om at samle andet op end apportbuk og næseprøvepinde. Men Kopy samler hylsteret op, holder den forsigtigt og kommer hen med den 🙂 Og det samme gør han med indlægssedlen 🙂 Udfordringen var at få ham til at finde æsken, for den var landet under skænken – men det lykkedes også 🙂
Hvor har jeg dog undervurderet min “lille” hund 😮

Og et lille suk… Jeg lufter nu andre steder end jeg gjorde før. I morges kom vi ad en sti og ud på fortovet, og længere fremme går en lille muskelhund og da den fik øje på Kopy, gik den helt besærk. Jeg skyndte mig over på den anden side af vejen. Kunne mærke på Kopy, at han var lidt oppe at køre, men svingede med en godbid foran snuden på ham, så han ikke kiggede over på hunden.
I eftermiddags ser vi den igen. De var på vej ned af skovstien med retning mod os. Jeg ville skynde mig over gaden, men der kommer en bil, så jeg bliver nødt til at vente. Muskelhunden trækker afsted med damen, som ikke kan holde den og da den er 5 meter fra os, skynder Kopy sig om på den modsatte side af mig og stiller sig med retning væk fra den, men alligevel tænder den af… Damen sætter sig ned for at holde den, og den eneste tanke der gik igennem mit hoved var: bare dens flexline holder! Jeg vender mig mod den og råber “ARJ, SÅ HOLD DOG OP!” – ja, det var de grimmeste ord, jeg kunne komme i tanke om der 😉
Men jeg begriber ikke, hvorfor man vil have sådan en hund…