Kondition, Flatwork & hvalpeagility

Kondition
Sookie er i en rigtig god form og hun er rigtig god til selv at holde sig i den gode form 😉 Hold op, for nogle veludviklede muskler hun har i baglĂ„rene!
Hun fĂ„r leget med rigtig mange hunde og flere af dem er god for en spĂŠner. TerrĂŠnnet er ret kuperet, hvor vi normalt lufter og grĂŠsset er hĂžjt udenfor stierne, sĂ„ Sookie springer/lĂžber i det – nĂ„r hun skrĂŠmmer fuglene vĂŠk… Det er dog kun skader og duer, der skal jages.. og sĂ„ lige mĂ„ger i fuld fart:

Sookie jager mÄger vÊk

Og sĂ„ kan hun stadig godt lide at lĂžbe – stĂŠrkt:

Missilet Sookie

Missilet Sookie


Flatwork
NĂ„r jeg leger med Sookie, er jeg nu begyndt at introducere nogle flatwork Ăžvelser (flatwork er den ‘handling’, der foregĂ„r mellem forhindringer i agility – sĂ„som at man tager imod hunden, skifter bag og skifter hastighed). Man kan med stor fordel trĂŠne flatwork fĂžr man starter pĂ„ agility og lĂŠgge basis for sin ‘handling’ herved (sĂ„ fĂ„r man adskilt indlĂŠring af forhindringer og ‘handling’).

Det fÞrste hun har lÊrt, som ligger til grund for mange Þvelser, er at dreje rundt om sig selv (hun kan dog ikke pÄ kommando endnu, men kun ved at blive fÞrt med hÄnden). FÞrer man hunden langsomt rundt, er det en god Þvelse for smidigheden. Og kan hunden denne Þvelse, er det nemt at lÊre den elefant-tricket. Men, denne Þvelse ligger ogsÄ til grund for at trÊne tag-imod og skift-bag hunden (altsÄ uden brug af agility-forhindringer).
Da jeg lĂŠrte Sookie “skifte-bag”, startede jeg fĂžrst med at have hende pĂ„ min ene side (fx venstre) og sĂ„ vende imod hende mens jeg leder hende til at dreje vĂŠk fra mig og rundt, for sÄ at stĂ„ med hende ved min anden side (hĂžjre) – nĂ„r hun har forstĂ„et dette, begynder jeg at gĂ„, nĂ„r jeg gĂžr det, og tilsidst lĂžber vi.
At trĂŠne “tage-imod” gĂžr jeg pĂ„ tilsvarende vis – men istedet for at fĂ„ Sookie til at dreje vĂŠk fra mig, drejer jeg hende imod mig.

NÄr jeg trÊner fremsending, lÞber jeg altid med, for jeg vil gerne have en hund, der reagerer pÄ mit temposkifte og ikke bare fortsÊtter med at lÞbe frem, nÄr jeg stÄr stille. Grunden til dette er, at ofte nÄr vi skifter tempo pÄ agilitybanen, sÄ er det fordi hunden skal dreje og det vil jeg gerne have min hund til at forstÄ fra starten.

Jeg er ikke kommet sĂ„ langt med at trĂŠne temposkifte. Nu er jeg fĂžrst lige gĂ„et igang med at trĂŠne circle work (hvor man lĂžber i en cirkel og enten har hunden pĂ„ yder eller indersiden af cirklen). Derudover lĂžber jeg lige frem, hvor Sookie skal blive pĂ„ enten den ene eller anden side af mig – og ikke noget med at skifte side bag mig eller foran mig (hyrde-stoppe mig). Her har jeg varieret det en del, for jeg vil ikke have, at hun skal tro, at hun kun mĂ„ lĂžbe ved siden af mig – sĂ„ derfor kaster jeg legetĂžjet frem, nĂ„r vi lĂžber. Hertil er vi nĂ„et 🙂

Sookie har allerede luret, hvornĂ„r vi leger i parken. Normalt, nĂ„r jeg slipper hende i parken, lĂžber hun afsted og skal se, om der er nogle fugle bag buskene. Men her i eftermiddags havde hun set, at jeg havde lagt legetĂžjet i min lomme lige inden hun fik halsbĂ„nd og snor pĂ„. Da jeg slap hende i parken, lĂžb hun ikke afsted, som hun ellers plejer, men vendte sig imod mig, satte sig og logrede meget energisk med halen og var klar til at lege 🙂

Hvalpeagility
Jeg har tilmeldt Sookie til hvalpeagility i KAF. Sookie er nu nĂŠsten 9 mĂ„neder gammel. Og jo, jeg har flere gange har ytret, at jeg ikke har travlt 😉 Grunden til, at jeg har tilmeldt Sookie trĂŠning er, at jeg ikke trĂŠner pĂ„ et hold med hende. Det mest nĂŠrliggende ville have vĂŠret at tilmelde hende et lydighedshold, men jeg ikke har planer om, at vi skal lave lydighed. SĂ„ her pĂ„ holdet kan jeg fĂ„ trĂŠnet videre pĂ„, at hun slapper af, nĂ„r hun ikke er pĂ„ – og vĂŠnne sig til, at andre hunde laver noget tĂŠt pĂ„ hende (uden hun skal deltage). Selve agilitydelen er her i starten det sekundĂŠre 😉