Demohund og indendørstræning

I lørdags afholdt jeg et agilitykursus for nye hunde/nye førere. Jeg havde forklaret den del om, at det også er vigtigt at få hundene til at synes, at et spring er en sjov forhindring. Jeg har aldrig brugt mine hunde som demodyr, når jeg har holdt kurser, men da det er svært at forklare en hunds glæde, så valgte jeg at prøve at vise det med Sookie.
Sookie var helt klar til at lave noget – det var fedt 🙂 Kursisterne kunne få at se, at en hund kan “hjernevaskes” til at finde et spring helt fantastisk sjovt 😉
Mens jeg forklarede videre, hvad næste skridt er, gik Sookie og snusede til deltagerne og stoppede op hos dem, hun synes havde de lækreste godbidder – og viste dem, at hun er fantastisk dygtig til at dække 🙂

Igår aftes skulle vi til hvalpeagility, som nu afholdes i en ridehal. Jeg regnede med, at jeg ville få travlt med at hente Sookie på de andres baner – men til min (og alle andres overraskelse), tænkte Sookie ikke en eneste gang på at løbe hen og hilse på nogle af de andre hunde – woohoo 😀
Jeg var så overrasket – lige da vi kom, ville hun som sædvanligt gerne hilse på alle de andre hunde. Vi var tre hold i ridehallen, og da vi gik igang og jeg satte Sookie foran et spring, kiggede hund rundt på de andre baner og kiggede frem over springet og så startede jeg hende. Hun var en lille smule ukoncentreret første gang, men så var hun bare helt på! Hun havde flere gange mulighed for at løbe hen til de andre, men i stedet for at gøre det, vendte hun sig mod mig og ville roses – så fedt 🙂
En af de andre unghunde har desværre set sig sur på Sookie. Det kom sig af, at Sookie synes trækkeleg med andre hunde er en sjov aktivitet og løb engang hen til den hund for at tage fat i legetøjet – den opfattelse delte den anden hund ikke! Og siden har den ikke kunnet håndtere, at Sookie kom i nærheden af den. Igår så jeg ud af øjenkrogen, at den var smuttet fra sin ejer og på vej mod Sookie. Jeg griber fat i Sookie’s halsbånd, holder hende om på modsatte side af, hvor hunden kommer og holder benet ude for at den ikke skal få fat på Sookie – efter andet “angrebsforsøg” får ejeren fat på sin hund. Jeg kigger på Sookie for at se, hvordan hun reagerede – hun stod bare der helt afslappet og kiggede på mig – jeg tror slet ikke, at det gik op for hende, at det var hende, den anden hund var efter! Sookie har altså bare et helt fantastisk temperament 🙂