Lidt om vores hyrdetræning

Det har heldigvis været muligt for mig at få hyrdet med Sookie mere jævnligt her på det sidste. Mit arbejde tager lidt for meget af min fritid, og det har været lidt svært at lave aftaler med andre, om at træne sammen. For et par uger siden, var jeg heldig lige at Birgitte kom, da jeg var færdig med at træne. Jeg blev og kiggede på deres træning – jeg er jo stadig ny indenfor hyrdningen, og derfor er det så lærerigt at se andre træne. Birgitte gav mig et par gode råd til at komme videre – fedt 🙂

Jeg har sat en video sammen fra træningen i sidste weekend – bare nogle små klip.. jeg havde mit hyr med at styre videokamera,  hyrdestav, får og hund 😉

[youtube

På det seneste har jeg trænet, at Sookie henter fårene. Før græsset blev slået på den ene mark, kunne man ikke se fårene, hvis de lå ned – ej heller se ens egen hund. Sookie fik opgaven at finde fårene og komme med dem til mig. Det var lidt sjovt, for når Sookie havde fundet fårene og skulle drive dem ned til mig, hoppede hun i luften for at se, hvor jeg var 😉 Derefter drev vi fårene over på den anden mark, hvor græsset ikke var så højt.

Græsset blev slået, så nu har vi igen et stort område at træne på. Jeg træner for tiden udløb på længere afstand og at Sookie driver fårene væk fra mig – en af øvelserne er, at hun først driver fårene ned til mig, driver dem rundt om mig, og så fradrive væk fra mig igen. Det går rigtigt fint – så længe afstanden til mig ikke bliver alt for stor – for så vil hun gerne drive dem tilbage til mig.

Igår ville jeg lige prøve at dele fårene. Det lykkedes at få Sookie til at komme ind til mig og fokusere på den ene af de nu to flokke.  Sookie fokuserede kun på den ene flok og vi øvede mere fradrivning. Jeg beder hende så om at stoppe, og viser hende den anden flok får, som hun nu skulle fradrive – og det gør hun bare 🙂 Jeg stopper hende efter hun har drevet fårene lidt og beder hende nu om at hente den første flok får  hen til den anden flok – for tilsidst at fradrive hele flokken. Ja, Sookie er ved at være ret så dygtig 🙂