En dejlig træt hund

I dag var der arbejdsdag i MBS, dvs pladsen bliver gjort klar til træningen (bl.a. skulle hegnet fikses, rives blade og beskæres lidt træer). Imens vi var igang med pligterne, løb hundene rundt. Kopy kendte ikke alle hundene, så han fik en masse nye venner 🙂

Kopy kan dog godt få ejer-fornemmelse over en tæve, men hvis han bare havde leget lidt med dem, og jeg så afledte ham (så andre hunde kunne komme til 😉 ), så var han glad og de andre. Mens vi holder en pause, får jeg på et tidspunkt “nej” til ham to gange indenfor meget kort tid. Det resulterede i, at han løb over til den modsatte ende af plænen stillede sig i et lydighedsfelt – for her plejer man da at få ros 😀 Ja, det kunne lige så godt have været Elliot – akkurat samme form for logik.. Flere af de andre fik jeg en griner af Kopy, der stod ude i feltet – og spurgte hvordan jeg har gjort ham så glad for feltet og hvordan jeg kan få ham til at blive derude. Svaret er: Elliot – han synes feltet er det bedste sted man kan stille sig, for at “tigge” mig om at kaste bolden. Og han iver for at være i feltet, er smittet af på Kopy.

Kopy lærte sig at stille sig ved en kegle. Når nu han ikke altid fik opmærksomhed ved at stå i feltet, så prøvede han at stille sig ved en kegle. Jeg skyndte mig at rose ham, og kunne derefter give ham kommandoen “kegle”, så løb han ud og stillede sig ved den – så er det lært 😉

Da vi var færdige, gik vi en tur. Da vi kom tilbage til pladsen, ville jeg lige vriste de sidste rester af energi ud af ham 😉 Jeg satte et par spring op på banen, og trænede “mølle” og dobbeltspring – og selvfølgelig slalom. Det gik nu meget godt. Og nu har jeg en dejlig træt hund 🙂