DKLPCH DKELCH DKSPCH DKAGCH SELPCH SESPCH SEAGCH Solfari’s Elodea Elliot (aka Elliot)

Super cool Elliot

Super cool Elliot :-)

Her er Elliot, den cooleste border collie. Elliot er den type hund man straks bemærker. Føler han ikke selv, at det sker hurtigt nok, skal han nok gøre folk opmærksom på, at han er til – han har fundet ud af, at hvis man lige giver et lille gø, så kigger folk på ham og så stor-logrer han – det trick har givet pote mange gange 😉

Elliot har en stor personlighed og også en evne til at charmere sig til hvad som helst. Han mener bestemt også, at alle folk på jorden er sat i verden for at klappe og rose ham – jo flere tilskuere til en lydighedsprøve des bedre performer han! Det er bestemt ikke kedeligt, at have en hund som Elliot, man er konstant udfordret og man oplever rigtig mange sjove ting.

Elliot har opnået nogle seje resultater, bl.a. alle hans 7 championtitler og så han har deltaget i VM og NM i agility.

Elliot er også blevet udstillet, og han har opnået flere CK’er. Ja, tænk sig, at dommerne synes, at han er en god middelstørrelse han-hund 😉

Kært barn har mange navne, og dem har Elliot af omgangskredsen fået flere af, såsom: Pesten (Elodea betyder vand-pest), Fjolliot, Ææliåt, Spasmer, Stinky, Søløve, Basse, Ferrari, Corgi, Kareler, Yoda, Epo, Rotten og Don Ø – da ham er der ingen, der kan lide, men jeg vælger at tro, at det er pga hans store succes 🙂

 

 

 

 

 

Hverdagsoplevelser med Elliot…

Elliot 11 uger gammel

Elliot 11 uger gammel

AT REGNE DEN UD
Kun 10 uger gammel beviste Elliot overfor mig, hvor klog han egentlig er; da Elliot var lille hvalp, hentede han gerne ting. Han fandt en af mine sko, som han glad og fro kom løbende med hen til mig. Jeg fortalte ham, at det altså er min sko, hvorefter jeg stillede skoen på plads. Elliot fulgte efter og stillede sig op og kiggede på skoene. Det var tydeligt, at han gerne ville hente skoen igen, men at han også vidste, at han ikke måtte. Efter få sekunder, kunne man på bedste tegneserie-maner se pæren lyse op over hans hoved. Elliot hoppede glad frem, og tog denne gang den højre sko — det var nemlig den venstre sko, som han havde fået at vide, han ikke måtte tage…

 

 

Elliot på en skråning og venter på pinden bliver kastet

Elliot på en skråning og venter på pinden

FALCK
For at optræne Elliot’s skulder- og bagbensmuskulatur, har jeg kastet med pinde op ad skråninger, og den leg er faldet i meget god jord hos Elliot. På insisterende vis, blev Elliot en dag ved med at lægge pinde foran mig, for derefter at skynde sig op på skråningerne — i håb om, at jeg ville kaste dem. Men den dag på vores gåtur, var jeg fast besluttet på, at der ikke skulle leges med pind. Vi mødte en mand med en schipperke, som jeg faldt i snak med. Elliot stod ret op og ned som en statue på skråningen og stirrede vedblivende på mig og prøvede at hypnotisere mig til at kaste en pind. Schipperken var flere gange oppe for at hilse på, men den blev ignoreret. Manden (som ikke kendte til border colliens stædighed) begyndte at synes, at Elliot’s adfærd var lidt besynderlig. Han spurgte derfor: “Kan din hund ikke selv komme ned? Skal jeg ringe efter Falck?

 

 

 

Elliot som egern

Elliot som egern

EGERN
Her ses Elliot i hans yndlingsposition — ihvertfald når der er godbidder i nærheden. Det tog “kun” Elliot 4 år at lære at sidde som et egern. Det var nu ikke på grund af manglende indlæringsevner, men mere et faktum, at han ingen rygrad havde.. okay så, at han ikke kunne styre sin leddeløse krop 😉 I starten brugte han det ene forben til at styre balancen – og derfor fik han tilnavnet: spasser-egern 🙂
Men nu hvor Elliot har lært at sidde som et egern, er det blevet hans favoritnummer, når han skal tigge godbidder fra folk. Og jeg må sige, at han er blevet vældig god til det — altså at sidde som et egern samt tigge godbidder!

 

 

hvilken race?

hvilken race?

SKØN HUNDERACE…
En dame så Elliot i bilen og sagde: “Sikke en fin hund du har!“. Jeg svarede med stolthed i stemmen: “Jo tak, han er skam også en dejlig hund.” Damen svarede: “Jeg har også sådan en hund, så jeg ved, hvor skønne de er.” Vi snakkede lidt mere og jeg spørger så, hvor hun har sin hund fra.
Jeg må tilstå, at jeg ikke kendte den kennel hun nævnte, men stod og smagte lidt på navnet; kennel Bjørnehuset.. Bjørnehuset.. aha!! Jeg spurgte damen, om hendes hund er en Karelsk Bjørnehund. Damen kiggede lidt forundret og svarede ja. Da jeg sagde, at Elliot er en border collie, stirrede hun længe og intenst på Elliot og sagde: “Gud, hvor din hund ligner en Kareler!“.
Bedøm selv 😉

 

 

Elliot snakker

Elliot snakker

CHITCHAT
Elliot er en meget snakkende hund og man er ikke i tvivl om, hvornår han er henrykt eller utilfreds over noget. Elliot har egentlig mange talenter: han kan gå catwalk (når han vralter afsted) og sige muh som en ko, når han har en bold i munden og samtidig vil gø. Billedet er taget en sommer, hvor Elliot lå og hyggede sig i haven. Naboen kom ud og de fik sig lige en lille sludder.
Naboerne er Elliot rigtig glade for – så mange gange, når jeg lukker ham ud, går han hen og stiller han sig foran naboens havedør og logrer på livet løs, i håb om, at de får øje på ham. Det gør de ofte, og så bliver Elliot lukket ind – og når han vil hjem igen, så stiller han sige ved havedøren. Så nu har naboerne indkøbt godbidder til deres “uventede besøgsven” 🙂

 

en kurv til mig?

en kurv til mig?

BAMSESTOL
Det svinger en hel del, hvor meget Elliot sover i sine kurve herhjemme. Så engang da jeg var taget over for at besøge familien, gad jeg ikke lige slæbe en kurv med, da bilen var temmelig fyldt op. Men det burde jeg nok have gjort, for da Elliot blev træt, gik han rundt og så søgende ud — da han ingen kurv kunne finde, fandt han noget, der kunne minde om en kurv, nemlig niecens bamsestol.

 

 

 

 

 

Legeglade Elliot

Legeglade Elliot

MARADONA
Diego Maradona er en af Elliot’s helt store idoler. Ligesom Maradona er Elliot fænomenal til at drible med en bold. Når Elliot dribler rundt med en bold, har han altid noget i munden — som hvalp var det en sut og nu er det et pivedyr eller en mindre bold. På magisk vis kan Elliot slå/puffe til bolden så den triller hen til ens fødder.
Et andet yndlingslegetøj er en blød bold med en snor i. Den hopper han rundt med som et føl, der lige er lukket ud på græs, alt imens bolden svinges rundt i snoren.
Elliot er rigtig god til at underholde sig selv; og det bedste ved julen er, at der ofte er dekorationer eller fade fyldt med appelsiner — som i mangel på bedre jo også kan bruges som en bold!

 

 

vandhunden Elliot

vandhunden Elliot

VANDHUND
Elliot var bestemt ikke nogen vandhund, da han var lille. Når de andre hunde løb ud i vandet, løb Elliot med, men vendte om, når poterne blev våde. Derfor undgik Elliot at lære at svømme, indtil han var 8 år. Han var meget forsigtig i starten og ville ikke for langt ud. Han mindede mest af alt om et lille barn, udstyret med badevinger og korkbælte, der ikke vil slippe kanten i babybassinet 😉 Der måtte lidt assistance til fra hans bedste ven Zanto – Zanto er en stor vandhund og da Elliot så, at man kunne få legetøj for at svømme, så kastede han sig ud i det. Sidenhen er Elliot blevet en habil svømmer og efter “badeænderne” blev introduceret, er han ikke til at drive op af vandet igen. Billedet er taget i Hornbæk i 2004.

 

 

Elliot viser vej

Elliot viser vej

GPS
Da vi skulle tilagility VM i Frankrig, kørte vi alle i bus derned. Elliot’s bur var ikke lukket i, så når han synes det blev lidt for kedeligt at ligge deri, gik han gerne hen og satte sig ved chaufførerne og kiggede ud på trafikken.
På vej til og fra hallen, hvor VM foregik,  fik vi ofte lidt længere køretur end planlagt, da chaufførerne havde svært ved at finde rundt — vi kørte aldrig den samme vej til hallen i løbet af de fire dage vi skulle derud.
Så vi mente, at Elliot satte sig henne ved chaufførerne for at assistere dem ved at vise dem, hvilken vej de skulle køre – han ville ihvertfald være sikker på, at vi nåede frem til hallen, så han kunne løbe agility 😉

 

 

 

 

Elliot’s bedste venner…

Kengu, Rufus, Buddy, Enzo

Kengu, Rufus, Buddy, Enzo

Kengu, Rufus, Buddy og Enzo
Charlotte og Karsten ejer disse fire hunde. Jeg mødte Charlotte og Karsten i MBS (en agility klub), og fik tiltusket mig en plads i deres telt til stævnerne. Efter at have tilbragt rigtig mange weekender sammen, føler Elliot nu, at han er en del af flokken. Elliot hopper gerne ind i Charlotte og Karsten’s bil, når vi er ved at pakke sammen efter et stævne. Elliot har lært et rigtigt godt trick af Rufus, nemlig at stikke hele hovedet ned i tasker og lignende og fiske poser eller bøtter med godbidder op. Rufus er dog flink at aflevere godbidderne, men Elliot har skåret os forsinkende led fra, og har indført selvbetjening.
Kengu er Elliot’s nevø, og der er rigtig mange ligheder imellem dem — både på udseende og opførsel.

 

 

 

Zanto & Toxy

Zanto & Toxy

Zanto og Toxy
Zanto og Toxy er Lene’s sheltier. Lene og Zanto har vi også mødt i MBS. Jeg havde æren af at passe Zanto i næsten 6 uger. Og efter den tid, er Elliot og Zanto de bedste venner. Elliot vil dog ikke helt vedkende sig det, men når han tror, at vi ikke ser det, skal Elliot altid lige slikke Zanto. Zanto og Elliot havde en lille “kamp” om pladsen i sofaen hos mig. Når Elliot lå hos mig, fandt Zanto ud af, at han kunne gå på ryglænet af sofaen, og lade sig glide ned på Elliot. Så der lå de så i to lag, indtil den ene efter et stykke tid gav sig, og overlod pladsen til den anden.
Toxy er ikke så gammel, men allerede en sjov hund. Han bliver så glad, når man siger hej til ham, at han kaster med hovedet — nuttet 🙂

 

 

Fabi

Fabi

Fabi
Fabi er Lone og Lars’s hund. Fabi mødte vi en dag på vores gåtur. Det viste sig, at Lone og jeg er kollegaer samt at vi bor tæt ved hinanden
Elliot er meget, meget glad for Fabi, Lone og Lars. Går vi forbi vejen, hvor Fabi bor, vil Elliot altid gerne ad den vej. En dag (hvor jeg var lidt uopmærksom), skyndte Elliot at dreje fra, og løbe hen til Fabi’s store “hundehus”. Er Lone og Lars for langsomme om at åbne døren, så hopper Elliot da bare over havelågen — ind, det skal han. Elliot og Fabi går rigtig mange ture sammen; gerne i Dyrehaven, for så kan vi lige slå et smut omkring Bakken — og få os en kæmpe isvaffel.
Fabi løber også agility, og det kan der læses meget mere om på Fabi’s egen seje hjemmeside

 

 

Hovsa

Hovsa

Hovsa
Hovsa er en halvsøster til Elliot (de har samme mor) og er ejet af Elliot’s opdrætter, Jette. Elliot og Hovsa har altid været de bedste venner. Når de har fået øje på hinanden, så står der bare leg i øjnene på dem og så tumler de rundt som små kåde hvalpe. Elliot leger ikke ret længe ad gangen med andre hunde, men med Hovsa kan han blive ved i timevis. Sådan har det altid været og sådan vil det sikkert også altid være fremover.
Sidst Elliot tumlede rundt med Hovsa var i en alder af knap 10 år. Så skønt 🙂

 

 

Freja og Elliot

Freja og Elliot

Freja
Der er kun en måned mellem Freja og Elliot. Lene boede i huset ved siden af os og mødte hinanden på vores mange hvalpe-tisse-luftninger. Elliot og Freja var de sødeste hunde hver for sig, men sammen var de Double Trouble. De fandt på de skøreste ting og ligesom udfordrede hinanden. Det var egentlig ret sjovt, indtil den dag de besluttede sig for at stjæle vores aftensmad.
Jeg kom til at tage Lene med til hvalpetræning, og siden har hun faktisk stået ude på træningspladsen – nu som instruktør. Freja ser vi desværre ikke mere, da hun bor i Esbjerg.