LP1 LP2 Solfari’s Elling Kopy Korn (aka Kopy)

13.03.2006 ~ 13.04.2009

Kopy blev desværre kun 3 år – han var den skønneste hund, jeg til dato har haft! Øv, hvor er det bare tarveligt, at en så dejlig hund kun skal blive 3 år. Kopy var så uheldig, at en flåt havde inficeret ham med blodparasitter, borrelia og erlichia – men det var ikke at mærke på ham – så han fik opereret en tand for en tandbyld. Men sammen med inficeringen kunne han ikke tåle at blive nedkølet under bedøvelsen. Han kæmpede for sit liv i 5 dage, men det stod desværre ikke til at redde. Selvom det kun var kort tid, vi havde sammen, betød hver eneste dag sammen med ham enormt meget for mig – og det vidste han! Hold op, hvor jeg savner ham – så utroligt meget!

Kopy er efter Elliot og Signe. Det bliver spændende at se, hvad han bliver til. Signe har et rigtigt godt sind og har også rigtig mange gode egenskaber — især en dygtig hyrdehund — og så synes jeg jo, at Elliot er den allerbedste hund man kan tænke sig en hvalp efter 🙂
Kopy er en blid hvalp men alligevel også stærk. Han fanger ting lynhurtigt og prøver grænser af; bl.a. prøvede han at skrabe en knast op fra gulvet med sit højre ben og selvfølgelig lød der et nej — han sad stille og kiggede på knasten og efter en tænkepause, prøvede han igen, men denne gang med venstre ben.. Ja, der er visse lighedspunkter her med hans far 🙂

D. 7. juni 2006: Kopy har fået sin 12-ugers vaccination i dag og han vejer nu 9,2 kg — 12 uger gammel vejede Elliot 8,5 kg.
D. 7. juli 2006: Kopy vejer nu 12,5 kg — i samme alder vejede Elliot 13,5 kg. Kopy ser større ud – men han er vistnok også udstyret med længere ben end sin far 😉
D. 13. september 2006: Kopy vejer nu 19 kg — og er næsten lige så høj som Elliot. Spændende at se, hvor stor han bliver..
D. 19. december 2006: Kopy vejer nu 23 kg — og er nu større end Elliot, både højde og længde…
D. 29. januar 2007: Kopy vejer nu 22 kg — Kopy er ikke vokset i højden, men har tabt et kilo af “medicin-kiloerne”.

Beretninger om Kopy

Lette ben – selvfølgelig!
Kopy har siden han var 6 uger gammel lettet ben. Ja, det er skam rigtigt nok. Og du tænker nok: 6 uger gammel – det kan en hvalp da ikke have balance til! Og det er ganske rigtigt, det havde han ikke, så derfor måtte han have lidt hjælp: Kopy stillede sig hen til sin blå kurv og støttede det ene ben op ad kanten på den — vupti, kan man “lette ben” når man skal tisse.
4 måneder gammel behøver han absolut ingen hjælp. Han kan i bedste Elliot stil krænge benet helt op på siden af sig selv. Og nu prøver han også at sigte efter noget, når han tisser. Joo.. det bliver spændende at se, hvad han udarter sig til.

 

 

 

 

Koordinationsevner
Kopy er en meget viljefast og selvstændig hvalp. Han hader simpelthen sin sele og nægter at have den på. Han accepterer at få den på, men nægter så at bevæge sig med den på. Han kan snydes til at komme ved, at Elliot og jeg går ud ad hoveddøren, men de første minutter går med piven og små-råben af selen og han prøver at få den af. Det kan foregå mens han er i fuld firspring, med det resultat, at han slår kolbøtter. Han er efterhånden så god til det, at han lander på benene 🙂
Som nævnt nedenfor, kan han også komme i fuld fart og springe ind gennem den lille åbning i hvalpegården.
Sidste nye påfund er at forcere indhegningen i haven: man springer så højt man kan, får fat øverst oppe og så en saltomotale — og vupti, er man omme på den anden side (hvor man så kan besøge naboens kanin).
Jo.. jeg er vældig imponeret over Kopy’s bevægelser og koordinationsevner!

 

 

 

De første dage
Kopy får langsomt flyttet grænserne overfor Elliot. Elliot tillader at han kommer tæt på ham og at han lægger sig til at sove ved siden af ham. Men grænserne skal alligevel prøves af: kan man kravle over far? Ja, det kan man! Kan man trække far i halen? Ja, 4-5 gange, men så skal man også stoppe! Når far ligger ned og sover, kan man så hoppe på hans hoved? Nej, det må man ikke… meen, man kan hoppe, så man ikke rammer!
På bedste hvalpevis, skal Kopy afreagere om aftenen lige inden han dratter omkuld. Man ser en hvalp komme fræsende rundt i haven, kastende med sit legetøj. Når han så bliver tørstig, kommer et “projektil” igennem stuen og springende ind gennem et lille hul i hvalpegården, for der står vandskålen. På vejen ud, kan man lige løbe forbi sin far og prøve at få gang i ham. Elliot kan kigge på mig, somom han spørger: “hvor længe skal den hvalp være her?” Og jeg kan jo kun svare ham, at det jo er hans eget yngel 😉

 

 

 

 

Hjemkomst 11 uger gammel
På grund af landsholdsweekend (hvor jeg deltager med Enzo), hvor man ikke må medbringe andre hunde end de tilmeldte, ventede jeg en uge med at hente Kopy og jeg var samtidig så heldig, at Vibeke kunne tage Elliot med op til Jette, hvor han kunne blive passet og lære Kopy at kende.
Det har simpelthen været en strålende ide, for Elliot — som jo ellers er vant til at få al opmærksomheden — har fuldstændig accepteret, at der nu er kommet en hvalp i huset.
Kopy må lege med alt Elliot’s legetøj, ligge i hans kurve, lege med mig osv. uden Elliot udviser nogen form for jalousi.
Da Kopy første gang trådte ind ad døren i sit nye hjem, skulle alt undersøges og han fandt noget legetøj og gav sig til at lege med det. Udenfor fandt han en urtepotte, som allerede har været genstand til mange timers leg. Så den ide jeg havde om, at det nok var bedst at købe nyt legetøj til Kopy, var da helt fejlslagen — men de er glade hos dyrehandleren 😉

 

 

Se lige det frække blik ;-)

Blev træt, må ligge ned og drikke

 

 

 

 

 

 

 

 

Slægtskabet fornægter sig ikke 🙂

Kopy

Kopy

Elliot

Elliot