Spor-selvtræning

I weekenden var jeg ude og gå spor med hundene. Det gik op for mig, at det allerede er en måned siden vi sidst gik spor. Har fundet denne side, hvor man kan måle en rute – og fandt ud af, at Kopy’s sidste spor var 500m langt!!

I lørdags tænkte jeg, at det kunne være sjovt at spor i skoven (og set i bakspejlet, var det ikke for smart af mig). Jeg finder et sted i skoven, hvor der ikke er nogle mennesker og lægger spor til begge hunde. Men da jeg lægger Kopy’s spor, får jeg pludselig følge af en anden hund. Damen kan ikke kalde den til sig, hvorefter hun følger efter os – i mit spor – og tager hunden i snor – og går tilbage i mit spor… Nå, det var så en ekstra udfordring! Vi går en tur og da vi kommer tilbage til sporene, er der ligesom vokset dusinvis af mennesker og hunde op af jorden. Elliot går et flot spor, men mister knækkene (for dem havde jeg ikke lagt rigtigt). Jeg beslutter mig for at tage Elliot med, da Kopy skulle gå sit spor, for jeg ville ikke binde ham til et træ i skoven. Men det var en alt for stor distrahering for Kopy, for Elliot havde travlt med at lede efter godbidder i sporet. Sjovt nok, der hvor damen og hunden havde trampet rundt i vores spor, der gik Kopy med snuden lige i sporet – roligt og koncentreret.

Igår, søndag, ville jeg være sikker på, at hundene fik en succes, så jeg tog ud til Ballerup, hvor vi har området helt for os selv. Det blæste en del, så i stedet for at træne knæk, så gjorde jeg sporene lidt sværere ved at gøre min skridtlængde lidt længere end jeg plejer. Elliot’s spor blev 50m langt med slæbeskridt og kun godbidder for hver 5. meter. Han gik det rigtigt fint, selvom Kopy nåede at løbe henover sporet og spise en godbid.
Kopy’s spor blev 200m langt med 3 bløde knæk, men til gengæld ned og op ad en stejl skrænt og til sidst ned ad en mindre stejl skrænt. Han gik det rigtigt, rigtigt fint – fik knækkene og holdt sporet op og ned af skrænterne. Dog drejede han pludselig skarpt til venstre, selvom sporet fortsatte lige frem. Han fandt dog hurtigt sporet igen, da han opdagede, at det var forkert. Det undrede mig lidt – men måske der var en vind-hvirvel….
Her ses Kopy’s spor:

Kopy's spor 4. feb 2007