Kopy til agility-træning

Igår startede Kopy til agility i Border Collie Klubben. Der var 9 unge hunde mødt op, og jeg var spændt på at se, hvordan Kopy tacklede mødet med dem. Lige da han så, at der var mange hunde, som han ikke kendte, fik han en noget høj haleføring – det plejer han aldrig at have og så slog det mig, at det havde jeg slet ikke set som værende en udfordring, når han skal udstilles om et par uger…. (vi kan vist lige nå til ringtræning et par gange inden 😉 ).

Jeg gik længere væk fra de andre og slap Kopy fri. Han gik og snusede lidt før vi startede på at lege. Det fik ham hurtigt til at have fuld fokus på mig, så vi gik hen til de andre igen. Kort efter gik vi igang med træningen. Det første vi skulle prøve var at løbe igennem en tunnel. Det har Kopy prøvet før, så han spænede bare igennem. Kopy var fuldstændig ligeglad med alle de andre førere og hunde, der løb lige ved siden af – det eneste han havde øje for, var mig, legetøjet og forhindringerne 😀
Og selv da en af de andre unge han-hunde kom løbende hen til Kopy og ville måle sig med ham, vendte Kopy sig bare om og kiggede på den – det så ud som om han sagde: “smut grønskolling” 🙂

Så denne første træningsgang var en enorm positiv oplevelse – jeg havde absolut ikke regnet med, at Kopy ville være så afslappet og ligeglad med de andre hunde – og slet ikke, at han var så fokuseret på mig 🙂