Aktiv hundeferie

Øv øv, nu lakker ferien mod enden. Det har været en rigtig aktiv ferie, hvor hundene har fået udfordringer af diverse karakterer. Men jeg tror nu også, at hundene glæder sig til det bliver mandag, så de kan få sovet ud 🙂

Selvom Kopy har bestået LP1 og blev Klubmester (og ja, det tog et par dage at få armene ned 😉 ), så er vi gået igang med LP2 og B-klasse træningen. Vi selvtræner ofte med Lone og Fabi, for så får vi lidt forstyrrelser med samt der er en til lige at hjælpe med bl.a. at lægge næseprøveklodser ud.

Så har Kopy trænet agility, bare små ting, såsom felt-træning og gå rigtigt ind i slalom, når forskellige vinkler og så lidt handling.

Derudover har Elliot og Kopy gået spor et par gange  – sammen med Charlotte og Kengu. Kengu er i familie med mine hunde, og Kengu er også så vild med at gå spor – ja, alle tre er ivrige og kan næsten ikke vente, til det bliver deres tur 🙂 Jeg lavede U-spor med Elliot, og det klarede han rigtigt fint. Til Kopy lavede jeg zig-zag-spor, for at træne 90° knæk – og det gjorde han bare fantastisk 😀

Her i weekenden har den stået på “børnetræning”. Jeg har været ovre og besøge min bror og passet deres børn på 4 og 7 år. Vi var flere gange på legepladser (hvor der var adskillige andre børn) og børnene cyklede rundt på vores lufteture. Kopy er utrolig glad for børnene og ligger gerne lige ved siden af dem, når de leger. Og Elliot ligger under bordet lige ved deres fødder, når de spiser 😉

Og ikke mindst, så har vi været oppe at besøge Jette (kennel Solfari), hvor begge hunde var på får, altså rundt om fangefolden. Min gamle Elliot livede helt op, og var helt god til at få placeret sig rigtigt i forhold til mig og fårene. Dog tog glæden indimellem overhånd, når han havde placeret sig, for så stod han og hoppede på stedet 🙂
Kopy er bare en stjerne til at få placeret sig rigtigt – han er enorm hurtig, men alligevel rolig og har helt styr på at læse fårene. Kopy er nu ved at være i rigtig god form og kunne faktisk koncentrere sig i rigtig lang tid 😀
Jeg har dog lært et par ting:
1) giv slet ikke Elliot muligheden for at spise fårelort og senere græs, for så kaster han det op i bilen hjem…
2) altid at have skiftesko med, når jeg har været ude på en mark med får, for det kan ikke undgåes at træde i fårelort – og når man tænder for varmen i bilen….