En rigtig mokke

I dag har vi været ude og hyrde og det var nogle andre får end dem vi trænede med i sidste uge. I flokken af fruentimmerne var der en rigtig mokke – fåret synes absolut ikke, at hun skulle dirigeres rundt på en mark for at fornøje en border collie. Hun stillede sig nemlig op med front mod hundene og stampede i jorden. Jeg var lidt spændt på, hvordan Kopy ville tackle hende – men hun stillede sig aldrig op imod ham – hun havde for meget respekt 🙂 Så hun nøjedes med at stampe mens hun gik – og det kom så til at gå ud over mig, for hun kom til at stampe på min fod, da jeg gik imellem fåreflokken 😀

Mokken og de andre får var ikke så nemme at flytte, så Kopy gik tættere på fårene, da han drev dem – og det gjorde det noget sværere at lave 90° vendinger – også dels fordi fårene søgte op mod stalden, så Kopy gik lidt ude på siden (og altså ikke i 180° linien) for at holde dem hos mig.

Jeg ved ikke lige, om det var fordi fårene var som de var, for Kopy var så koncentreret og jeg har aldrig før set ham sende dæmpende signaler til fårene – men det krævede flere kommandoer for at få ham til at lægge sig, når han drev på fårene og desuden var det enormt svært at få ham stoppet helt – han reagerede slet ikke på “that’ll do”.

Fårene skal klippes, så der bliver en pause i træningen indtil april – så jeg må vente en måneds tid med at finde ud af, om Kopy er ved at blive for “selvstændig” og derfor ikke hører efter eller om han har lært at læse fårene og stole på sig selv (for der er alligevel ikke så meget hjælp at hente fra mig 😉 )