Nærstudering af agilityhund

Igår var vi ude og træne lidt agility. Lene havde medbragt kamera (på kraftig opfordring 😉 ) og fik skudt nogle fantastisk gode billeder.

Billeder er eminente, når man vil nærstudere hunden og ens egen handling – ja, jeg synes faktisk fotos er bedre end video til det.

Da jeg sad og kiggede på billederne, blev jeg først meget imponeret over Kopy’s springteknik: han smyger sig tæt om vingen (det midterste billede) og i perfekt afstand til overliggeren (det sidste billede). Derudover kunne jeg se, at han har fokus på forhindringerne – og også den næste han skal tage. Men noget overrasket blev jeg over at se det første billede. Her springer han sidelæns over springet – om det er hans uerfarenhed kan jeg ikke sige, men jeg aldrig før bemærket, at en hund svinger bagkroppen sidelæns ind under sig på den måde.

Kopy springer

Kopy er efterhånden ved at kunne slalom (altså på den slalom hjemme i Lone’s baghave, for den har nemlig pinde af plastik og de er jo ikke så hårde som dem af træ). Så nu var tiden kommet, hvor han skulle han testes af på slalompinde af træ – først kunne han ikke rigtig finde rytmen, men efter et par forsøg gik det, og han tog slalom helt rigtigt

Sjovt nok, så er han mere usikker på slalom, når jeg venstre-handler ham.. hmmm….

Da jeg kigger på slalom-billederne nedenfor, var første tanke: “flot stil og dejlig koncentreret”, men så får jeg øje på håndleddet (eller hvad man kalder det), som jeg har markeret med rødt. Kopy bøjer helt ned i leddet, hvilket jo er en belastning jeg (heller) ikke har været opmærksom på før. Efter at have opdaget dette, er jeg meget glad for, at jeg ikke har fået lært min lille “retardo” slalom før nu, hvor han er fyldt 2 år.

Kopy i slalom