Juhuu – spor!

Jeg havde besluttet mig for, at der skulle ske noget for Elliot i dag. Jeg er ude og træne med Kopy tre gange om ugen og Elliot kan desværre ikke træne, så jeg har lidt dårlig samvittighed overfor ham, når jeg må lade ham blive hjemme. Lone har heldigvis været sød at tage Elliot med hjem, når jeg skal til lydighedstræning, så han ikke er helt alene hjemme.

Elliot er blevet glad for at gå spor, så jeg tog til Ballerup og luftede først hundene på de omkringliggende stier. Vi møder en frisk og rørig ældre dame på 75 år, som er ude og gå stavgang. Damen stoppede op og ventede på, at vi kom. Hundene gik bare hen og snusede til hende og gik videre. Vi fulgtes hen ad en sti og damen er imponeret over mine velopdragne hunde. Jeg skynder mig at sige tak og tænker på sidste år, hvor Kopy var lidt af en skarnsunge og for første gang mødte en stavgænger – den stavgænger mente absolut ikke, at Kopy var velopdragen 😉

Jeg lægger to spor – ja, en til hver. Elliot får et lige spor uden knæk, og til Kopy lægger jeg to knæk på sporet. Sidste gang jeg var derude og lægge spor, var der en del “spor-guf-tyve” fugle, som stjæler alle godbidder man møjsommeligt har lagt i sporet, så jeg valgte at have en pølse på snor og dyppe den på sporet af og til.

Da jeg henter Elliot fra bilen for at gå sporet, trækker han afsted med mig og er helt klar over, hvad han skal 🙂 Elliot går sporet så fint, men han var noget skuffet over, at det ikke var længere.

Kopy går også sporet i medvind rigtigt fint, og han finder knækket og drejer perfekt 😀 Den del af sporet, hvor der var sidevind, holdt han hovedet en del længere oppe fra jorden – og kun der hvor jeg har duppet pølsen på sporet, fik han hovedet helt ned til jorden – men selvom han holdt hovedet længere oppe fra jorden, fulgte han alligevel sporet og fandt også det næste knæk.

Da Kopy var færdig med sporet, vil jeg lukke Kopy ind i bilen, men Elliot – der bare ved, at man aldrig hopper ud af bilen før man får lov – sprang ud og løb tilbage, hvor vi havde gået spor. Ja, han var da absolut ikke færdig med at gå spor 😀

Hvor er det bare dejligt, at en gammel hund kan lære noget nyt, som både er sjovt og som fysikken kan klare.