Gåtur og lydighedstræning

I søndags var vi ude på en gåtur med mange andre træningskammerater fra VAS. Det var rigtigt hyggeligt at mødes med de andre fra klubben på den måde og at gå tur et sted, hvor vi aldrig har været før. Vi gik en tur ved Vallensbæk mose – turen foregik med hundene i snor. Det gik der hurtigt kludder i for mig, så jeg outsourcede Elliot til Maria, som var så sød at tage sig af min gamle hund 🙂
Hundene var godt trætte efter 1½ times gåtur sammen en flok “fremmede” hunde, så de snorksov om eftermiddagen. Jeg synes det var synd at vække dem for at støvsuge, så jeg satte mig i stedet og så Formel-1 😀

Til lydighedstræningen igår skulle vi gå spor. Der var to knæk på sporet – og sporet blev lagt med sidevind – knæk – medvind – knæk – sidevind. Kopy gik meget bedre i sidevind end da vi sidst var ude og så spor. Jeg havde lagt nogle godbidder i sporet (dog var der ikke så mange tilbage, for de censureret fugle havde tyvstjålet dem), og det hjalp med at få Kopy til at holde snuden tæt ved jorden og på sporet. Men Kopy vil stadig gerne gå lidt for hurtigt, men når jeg holdte ham tilbage, blev han lidt usikker. Så vi må lige et skridt tilbage og lægge flere motivationsspor (masser af godbidder i sporet), for jeg så kan holde lidt igen på tempoet uden han bliver i tvivl om, hvad han skal.
Derefter skulle vi lave feltsøg i et moseagtigt område, hvor der var klaser af det her stive siv-agtige 60-70 cm høje græs. Jeg fik dog først sendt Kopy lidt skævt mod feltet, så han løb udenfor feltets grænser, men han fandt dog hurtigt feltet igen – og modsat mange af de andre hunde, var Kopy totalt ligeglad med at løbe rundt i græsset – han ligefrem sprang igennem en klynge af græsset og drejede skarpt og samlede genstanden op. Yes!! 🙂 Og bedst af alt, da jeg kaldte på ham, kom han straks med genstanden uden at skulle “dræbe” den eller tygge i den. Yes Yes!! 😀
Næste genstand fandt han også med det samme – og kom også fluks med den.. det der tog længst tid, var at få ham til at komme og aflevere Elliots bold med snor – han skulle jo lige ud på et par æresrunder med den 😉