Billeder fra hyrdetræningen

Igår til hyrdetræningen skulle vi træne på at få hunden til at lystre kommandoerne “away” og “come bye” (hvilket betyder, at hunden skal løbe til højre eller venstre om fårene). Nu har jeg jo pralet en del over, hvor dygtig jeg synes Kopy er blevet, så Lene var med ude og se Kopy hyrde og tog som sædvanlig en masse flotte billeder 😉

Jeg startede med at have fårene i fangefolden og Kopy og jeg udenfor i balance i forhold til hinanden. Først bevægede jeg mig enten til højre eller venstre, og Kopy skulle flytte sig ligeledes for at holde balancepunktet. Efter et par gange, sagde jeg kommandoen “come bye” eller “away” førend jeg bevægede mig, og så se, om Kopy bevægede sig i den retning, jeg bad ham om.

Herunder er et billede fra kommando-træningen:

Kopy om fangefold

Derefter trænede vi kommandoerne på løse får på marken. Her har Kopy fået kommandoen “away” (løb højre vej rundt om fårene):

Aaaaaway

Vi trænede også på 90° vendinger. Lidt sjovt, at hunden er bedre til en side end den anden. Kopy er klart bedst til vendingerne til højre, men til venstre bliver han tit ved siden og går ikke helt om i balancepunktet. Men her gør han det helt fint:

Træning af vendinger

Vi trænede lige kort på fradrivning. Det klarer Kopy så flot. Mange hunde vil helst være i balance og have fårene imellem fører og sig selv – men ikke Kopy, han driver gerne fårene væk fra mig. Han vil sikkert gerne have dem helt for sig selv 😉

Kopy fradriver flokken af får

Og selv om man er blevet en træt hyrdehund, så holder man ikke helt fri – man holder et vågent øje på fårene:

Kopy i lay down position