Den videre træning af næseprøve-øvelsen

Det er ikke mange gange, jeg har fået trænet næseprøve-øvelsen siden sidste indlæg. Men det er da blevet til en 4-5 gange.

Når jeg nu finder træklodsen frem, bliver Kopy helt glad og logrer vildt 🙂
Han vil meget, meget gerne have træklodsen i munden nu. De gange jeg har trænet, er jeg startet helt forfra – altså bare lige lade ham holde klodsen i munden og så ros. Det har jeg valgt at gøre, for at belønne med det samme, så han ikke når at “komme til” at tygge i klodsen og derved bliver øvelsen en positiv oplevelse.

Det, der virker rigtigt godt og animerende på Kopy, er at vise ham, at jeg har en hel bunke lækre godbidder – det får ham både til at glemme at tygge i klodsen og at skynde sig tilbage til mig med den 😀

Jeg har langsomt øget afstanden ud til klodsen. De første gange dog ikke længere væk en max en meter. Jeg vil stadig gerne have, at sandsynligheden for fejl (tygning) er minimal, så øvelsen er positiv.

I dag lagde jeg klodsen 10 meter væk, som er afstanden i klasse 3. Viste Kopy de lækre godbidder jeg havde i hånden. Så sendte ham ud og hente klodsen – og han skyndte sig afsted, snuppede klodsen, og skyndte sig tilbage til mig – uden at tygge i klodsen! Jubii 😀

Nu skal afstanden trænes en del gange, så det med at løbe ud og tilbage med klodsen uden at tygge i den, bliver en vane. Derefter er planen, at lægge en enkelt klods uden fært 20 cm ved siden af den med min fært – men afstanden ud til klodserne vil være 1-2 meter. Kopy kan øvelsen – altså finde den rigtige (med min fært), men for at undgå tilbagefald med tygningen, vil jeg gøre det så let for ham som muligt.

Når nu jeg har haft denne store succes med at gøre Kopy så glad for træklodserne, er turen nu kommet til metalapporten. Kopy brød sig ikke om at have den i munden. Første gang vi laver apportøvelsen, løber han fint ud og henter den, men er lidt langsom på hjemturen. Anden gang, smider han den på vej ind. Og tredje gang, så skubber han den tilbage til mig – det synes jeg jo er ret så sjovt 🙂
Men nu ser han glad ud, når jeg henter metalapporten – han vil ihvertfald gerne samle den op for nogle lækre godbidder 😉