Kopy har fået røntgenfotograferet hjerte og lunger

I dag har Kopy fået røntgenfotograferet hjerte og lunger for at se, om de har taget skade af at Kopy har haft hjerte-/lungeorm så mange gange. Bortset fra, at Kopy har et lidt stort hjerte, så så det hele bare så fint ud – altså hjerte, lunger og bronkier banana1

Nøj, hvor er det en dejlig nyhed. Jeg blev lige briefet ganske kort om tingenes tilstand, da billederne var blevet fremkaldt, men det endelige resultat fik jeg først senere. Dyrlægen skulle først undersøge billederne i det rigtige lys inden jeg kunne få endelig besked.

Det er godt nok nemt at have Kopy – og Elliot for den sags skyld – med til dyrlæge. Opdrætter Jette gør et stort arbejde med hvalpene, så de har lært at forholde sig roligt og de finder sig i nærmest hvad som helst. I dag kunne Kopy slippe for at blive bedøvet, for det var bare at lægge ham ned på bordet, sige han skulle ligge stille og holde sit hoved nede og så trække benene ud – om det var på siden eller maven, lå han bare bomstille – så billederne blev skarpe i første forsøg 🙂

Dyrlægen viste mig, at hjertet er lidt stort – men ikke større end vi så på scanningen i september. Hjertets størrelse skal også ses i forhold til, at han er en temmelig aktiv hund, og de har ofte større hjerter end almindelig aktive hunde. Det samme gælder for væddeløbsheste og top idrætsudøvere. Så det er ikke noget, jeg skal være nervøs for.

Lungerne viste i første omgang, at der kunne være noget med den øverste del af lungerne, for der var skyggen ikke så kraftig – jo større skygge (sort farve) jo mere luft og ingen arvæv. Men som dyrlægen sagde senere, så er det sikkert Kopy’s måde at trække vejret på – han var jo ganske afslappet, da han lå på bordet, så han havde ikke det store behov for at fylde lungerne med luft. Altså, lungerne var helt fine – og man kunne se, at han ikke har et gram fedt på kroppen – rå muskelmasse 😉

Det eneste jeg vil komme til at opleve med Kopy er, at et større hjerte fylder mere, især når han arbejder – så det vil tage lidt plads fra lungerne. Og det kan gøre ham hurtigere forpustet, når han arbejder. Men det er ikke noget, der betyder noget. Fedt at vide, at det ikke er fordi han er i elendig kondition 😉

Ja, sikke en lettelse – nu kan vi komme i gang med at træne for fuld styrke igen 😀