Leg samt udstilling

Siden sidste indlæg her på bloggen, har jeg egentlig bare været igang med at opbygge et bånd mellem Sookie og jeg. Jeg er af den overbevisning, at får man opbygget et tillidsforhold og glæde ved at arbejde for én, så kan man nå langt 🙂

Jeg har de fleste dage, hvor det ikke har været for varmt, brugt 10-15 min på at lege med Sookie og lave nogle nemme øvelser, der med sikkerhed giver succes. Jeg bruger ikke længere tid, for hun skal også synes legene er sjove i morgen – så vi stopper mens legen er god 😉
Af de nemme øvelser, er det f.eks. at træde på en musemåtte, dreje rundt om sig selv og fremsending til en foderbøtte (da jeg ikke lige har planlagt at vi skal lave lydighed men agility, løber jeg med hende og skifter også side bag hende – jeg løber med hende, for hun skal lære, at når jeg løber, så skal hun også løbe og når jeg sænker farten, skal hun også).
Legen/øvelserne kan også være at balancere på nogle store sten – for at hun skal få trænet bagparten (hunde kan nogle gange glemme at de har nogle bagben). Området jeg bor i er også rimelig kuperet og fyldt med “forhindringer”, såsom væltede små træer i skoven og højt græs. Når Sookie løber i græsset, hopper hun også og får derved trænet flere muskler end ved bare at løbe. Hun ser ihvertfald ud til at have en rigtig fin springteknik (hun runder i ryggen og bruger bagbenene) 😀

fin springteknik :-)

fin springteknik :-)

Sookie er meget mere knyttet til mig nu end for bare et par uger siden. Så nu har jeg også taget hende med ud og opleve noget andet – vi var oppe og kigge til et agilitystævne, for jeg ville gerne vide, hvordan hun reagerede ved at se så mange mennesker og hunde – som hunde, der løber inde på agilitybanen. Det blev lige lidt mere udfordrende end jeg havde regnet med. Sookie var ret så ligeglad med alle mennesker (selvom hun ellers gerne vil hilse på alle hun møder), men ville gerne hilse på alle hundene.. og også gerne løbe med dem på banen.. og de fik en heppende piven med på vejen.. hmmm… hun var lidt svær at få kontakt med, men ikke en helt umulig situation – det glædelige var, at hun ikke stressede af det, men bare var meget interesseret.
Så det skal der arbejdes på – altså slappe af (og ihvertfald ikke pive, når der er andre hunde, man ikke hilser på eller løber på banen). Derfor tog jeg ud til et lydighedsstævne, hvor der ikke er lige så stor aktivitet på banen. Det første stykke tid småpev hun og ville hilse på alle hunde. Men så faldt der heldigvis mere ro på hende og hun kunne da ligge og slappe af til sidst.
Og derudover har jeg været på Bakken med Sookie – der gik hun rundt som om hun var stamgæst – hverken mylderet af mennesker eller de skrigene gæster i rutsjebanen afskrækkede hende. Hun var bare interesseret i min is og fuglene 😉

Den eneste træning vi “seriøst” er gået igang med, er ringtræning og stå – jeps, jeg har tilmeldt Sookie udstilling til Border Collie Klubbens Klubmesterskab (seriøst og seriøst.. min kondition er så ringe, at det kun bliver til tre runder 😮 ). Jeg har dog aftalt med den superdygtige Felicia, at hun viser hende i ringen 😉

Sookie er tilmeldt udstilling

Sookie er tilmeldt udstilling