Hunde-fysioterapi – det kan anbefales!

Da jeg fik Sookie rabies-vaccineret, tjekkede min dyrlæge hende igennem – meget naturligt, når det er første gang dyrlægen ser ens hund. Min dyrlæge er også hunde-kiropraktor og tjekkede lige alle ledene igennem. Sookie var helt fin, men hun kunne mærke at hun var lidt øm i det ene knæ – men det var ikke hævet, så hun mente det kunne være en gammel skade, et slag eller andet.
Sookie har så været til massage nogle gange, og var første gang også helt stiv i ryggen og så fik hun jo lige forstrukket en muskel under kattejagten.

Sookie kan løbe rigtigt stærkt og kan følge med de voksne border collier. Hun har aldrig haltet, men laver ind imellem en cykelbevægelse med det ene bagben (hvor knæet var ømt) og jeg synes Sookie lagde vægten på forparten, når hun bevægede sig. Jeg var efterhånden lidt i tvivl om, om jeg overdrev og så syner – for hvordan kan der være noget i vejen, når hunden ikke halter og også kan løbe så stærkt?!

Jeg fik anbefalet en dyrefysioterapeut af Tina og tænkte, at hvis hun sagde, at Sookie var fin, ville jeg prøve ikke at se spøgelser 😉

Igår kiggede dyrefysioterapeut, Sidsel, på Sookie. Det første hun spurgte om var, hvor gammel Sookie er og om hun har HD. Jeg kunne kun svare, at der ikke er HD i linierne, for Sookie er for ung til at blive HD fotograferet.
Sidsel kunne se, at Sookie var helt stiv i bagparten, så hun undersøgte hendes ben og hofter. Her fandt hun, at Sookie havde fået drejet kugleleddet en smule i hofteskålen og muskler og sener trak benet ind under hende. Det ser ud som om hun bare sidder og nusser benet, og hun får benet “rettet” ud igen ved at bruge osteopati.
Da Sidsel undersøger Sookies andet ben, hvor knæet var ømt, udbryder hun: “hvad har du dog lavet?!” Sookies knæ havde drejet sig, så bevægeligheden var ikke som den skulle være. En kiropraktor kan ikke sætte knæet på plads (Sidsel er også selv kiropraktor), men ved osteopati kan man manipulere led på plads – og det gjorde hun så. Men også dette ben havde drejet sig en smule og blev også manipuleret på plads.

Jeg skulle så lige gå frem og tilbage med Sookie, og hold op, hvor var der en forandring at se! Jeg er stadig så forundret over den forandring – som selv jeg kan se 😀

Før så Sookie ud til at være overbygget bag til, men det er de ofte i den alder og det udjævner sig. Men efter behandlingen, så ser hun ikke overbygget ud bagtil mere – hun havde også en lidt gyngehest-ryg (svaj-rygget), men det er hun heller ikke mere – nu har hun en fin ryglinie – og hun har også været lidt kohaset, men det er hun heller ikke mere.. ja, det er så vildt!

Fordi knæleddet havde drejet sig, har Sookie kompenseret for den manglende bevægelighed ved at trække bagbenene ind under sig (som har resulteret i at hofteleddene har drejet sig en smule) samt at lægge vægten på forbenene og mindst muligt på bagbenene.

Sidsel havde spurgt til HD fordi Sookie’s hofter var så stive – men efter behandlingen kunne man tydeligt at, at hun havde fået smidigheden tilbage og nu kunne bevæge hofterne og vrikke 😀

Jeg er stadig forundret over, at en hund kan drøne rundt og så er dens ben ikke i den korrekte position.. Men nu sidder jeg med spørgsmålet; nu hvor smidigheden er tilbage, kan Sookie så løbe endnu stærkere? — så skal jeg da godt nok snart igang med at løbetræne 😉