Springteknik-træning

Jeg har ikke fået set springteknikfilmene endnu, så jeg fandt indlæggene her på bloggen fra det springteknik-kursus jeg deltog i med Kopy. Så jeg kommer nok til at springe rundt i den anbefalede rækkefølge 😉

Jeg prøvede at sætte 5 spring med en afstand af 1,8m og overliggeren på 10cm – hvilket passer til en stor hund – altså sådan: | 1,8 | 1,8 | 1,8 | 1,8 |
Det gik fint, Sookie landede og satte af lige imellem springene og havde en god fart. Dog synes jeg hun holdt hovedet lidt højt.

Til næste øvelse satte jeg springene op således (stadig overliggeren på 10cm): | 1,8m | 2,1m | 2,4m | 2,7m |
Denne øvelse gik også rigtigt fint – Sookie kunne læse den forøgede afstand, så hun landede og satte af lige midt mellem springene 😀 Hovedet holder hun dog stadig lidt højt.
Jeg prøvede også at sende hende den modsatte vej, for at se, om hun kunne finde ud af at springe kortere – og det gjorde hun også så fint!

Næste træningsgang satte jeg igen springe op på lige linie med samme afstand (| 1,8 | 1,8 | 1,8 | 1,8 |), men denne gang satte jeg overliggeren på 20cm højde (samme højde som på kurset). Sookie tog ikke notits af den forøgede højde, men faktisk fik den hende til at runde mere i ryggen over springet og hovedet holdt hun knap så højt som på den lavere springhøjde 🙂

Næste øvelse satte jeg overliggeren på 20cm, 25cm+25cm, 30cm og 30cm og springene op således: | 1,8m || 2,1 m | 2,1m |
Det var sejt at se Sookie i denne øvelse; hun er jo slet ikke erfaren i at læse afstande på spring, men ikke bare var stilen helt perfekt hun havde også et fint tempo uden tøven 😀

Ja, jeg må sige, at springtekniktræning er meget spændende – og sjovt 😉