Næsten 100% succes

Jeg havde planlagt, at når Sookie fylder 15 måneder, så skal vi igang med at træne slalom. Hvordan jeg skal indlære slalom har jeg ikke været i tvivl om, men jeg har ikke prøvet metoden før 😉
Og efter at have set både Jiggy og Pippin (Sookie’s storebror), som har lært slalom med denne metode, er jeg helt overbevist om, at jeg har gjort det rigtige valg – altså indlære slalom ved Susan Garrett’s 2×2 slalom metode.

Jeg havde både lært Elliot og Kopy slalom med allé-metoden – Elliot var fantastisk hurtig i slalom, men i starten lavede Elliot ofte fejl i anden port (altså, han gik rigtigt ind, men havde for meget fart på til at nå ind i anden port) – Kopy var også stabil og hurtig i slalom, men han havde sine udfordringer med at få farten ned til første port og gik i stedet ind i anden port (og jo, jeg ved jeg ikke fik gjort nok i at få trænet indgange til alléen med Kopy). Så derfor ville jeg prøve en ny metode.

Det var egentlig meningen, at jeg ville få mig et rigtigt videokamera og starte en video-dagbog. Men nu har jeg så først lige fundet ud af, hvilket videokamera jeg vil have (og venter nu på, at de får det hjem), og i mellemtiden har jeg så småt startet træningen af slalom… Så det ender nok med, at Sookie har lært slalom inden jeg får mit videokamera 😉

I løbet af de sidste par uger, har jeg været ude og træne 5-6 gange med Sookie. Startede først med bare at sætte et par blå pinde op i stien i sneen. Blå pinde, så de er tydelige at se og i stien, så det var en hjælp til Sookie og mig, så jeg havde en klar belønningslinie 🙂

Sookie fattede ret så hurtigt, hvad legen gik ud på og jeg begyndte at sætte vinkler på (så Sookie selv skal finde den rigtige indgang). Sookie fortsatte bare med en 100% succesrate! Jeg fandt så et sæt pinde mere frem og stadig 100% succes (ja, jeg overdriver skam ikke!). Men så var det jeg tænkte, at jeg nu skulle bevæge mig, så jeg startede med at løbe og ikke at gå.. doh! Resultatet blev, at jeg forstyrrede Sookie, der skulle holde øje med mig og legetøjet frem for pindene.. så der røg 100% succesraten.. Jeg gik et par gange, og Sookie klarede så pindene fint og derefter kunne jeg løbe.

Jeg flyttede de to sæt pinde nærmere hinanden, og her er det så, at jeg burde have fundet dvd’en frem igen (for det er ca et halvt år siden, at jeg så den), for jeg kom til at springe lidt for hurtigt frem… Sookie begyndte nu at “snyde” første sæt pinde og løb igennem andet sæt – fordi jeg ikke lige fik rost hende for de første sæt, så de pinde havde så mindre værdi end andet sæt, da det var her, hun fik rosen/legetøjet.

Jeg fik et godt råd af Jane igår, om at se det afsnit af dvd’en, man lige havde trænet træningsgangen forinden og så det afsnit man vil ud og træne – inden man går ud og træner 🙂

Jeg har dog besluttet mig til, at jeg ikke vil gøre det mere udfordrende førend jeg har alle indgange på plads og jeg kan løbe i alle retninger samt kan skifte bag og foran ved slalom.

Lidt sjovt, i søndags til træning var en bane stillet op til de erfarne hunde og da vi passerede slalom, løb Sookie ind gennem første port – hun har helt klart fattet det her med pindene efter bare 2 ganges træning 🙂

Tags: