DGI agility ugekursus i Herlufsholm

I lørdags drog vi afsted til Herlufsholm, hvor DGI afholdte et agility-ugekursus for instruktører. Jens Nilsson, Poul Lerche, Sarah Lorentzen og jeg skulle undervise instruktørerne. Jeg har undervist på et ugekursus nogle før, men denne gang var det muligt at træne med hos de andre instruktører – og det er jo enormt fantastisk, når jeg nu har en ung hund, der har meget at lære endnu 🙂

Deltagernes viden og erfaring med agility spændte vidt – lige fra nogle, der kun havde trænet et års tid til nogle der har været med i over 20 år. Også hundenes niveau spændte fra klasse 0/1 til landsholdshunde. Det sætter jo store krav til de baner, kursisterne skal løbe og hvad jeg vil undervise dem i 😉
Det gennemgående tema var at lære at læse hundens løbelinie på banen og “tysker-vendinger” samt hvad der blev døbt “plat-tysker-vending” 😉 Det var fedt at se, hvordan kursisterne kunne få deres hunde til at smyge sig om vingerne – selv de hunde, der normalt springer langt over et spring.

Jeg skulle først træne hos Jens og blev lidt udfordret, for jeg har ikke trænet så meget basic handling med Sookie – så spring nr 3 overså hun i starten.

[youtube

Næste bane hos Jens var næste udfordring at trække Sookie imellem springene (nok større udfordring for mig at løbe skrå mod vingen 😉 ).

[youtube

Den næste dag skulle jeg træne hos Sarah. Jeg fandt ud af, at vi har meget at lære endnu – dog tog Sookie de fedeste slalom-indgange. I en af banerne skulle jeg have Sookie til at springe imod mig – skubbe hende om på den anden side af et spring, hvor hun også skulle springe imod mig. Jeg havde kæmpe udfordringer med at få Sookie til at springe over nr to spring og ikke løbe under (hvad hun ellers aldrig gør) – hun kom for snært om første spring og har ikke erfaring nok til at springe sidelæns over det andet spring – det skal vi have trænet 😉
På denne bane får jeg efter andet spring taget imod efterfulgt af blindcross – ikke planlagt, men fungerede fint:

[youtube

Og dagen efter skulle jeg træne hos Poul. Her kunne jeg ikke få taget imod rigtigt efter tredje spring – Sookie løb et par gange bagom mig, men tog alligevel det fjerde spring. Poul bad mig om ikke at dingle for meget med min højre hånd, derfor har jeg den på ryggen – og han havde skam ret, min flagrende højre arm sendte Sookie ud i en stor bue 😮

[youtube

På en anden bane Poul introducerede os for, havde jeg først en udfordring i at få Sookie til at tage det spring lige før tunnellen og ikke løbe op på A’et. Og ja, der skal trænes lidt mere på at skifte bag Sookie. “Plat-tyskeren” er den vending jeg laver ved springet lige efter tunnellen.

[youtube

Det blev til rigtig god træning på flere måder for Sookie. Sookie har aldrig rigtigt været med til stævne, hvor hun skulle opholde sig i et telt og bur og se andre hunde løbe rundt på banerne. Det fik hun oplevet i denne uge, og hun tog det fantastisk. Jeg skulle på et tidspunkt lige hente noget i teltet, og der lå hun på siden og snorksov 🙂 Men det tændte hende også enormt at se de andre løbe rundt – hver eneste gang jeg lukkede hende ud af buret, løb hun hen i agilitytasken og trak noget legetøj op og løb hen til agilitybanen – mon hun ville fortælle mig noget?! 😉