Silvia Trkman kursus i oktober

Tiden flyver afsted og der har ikke været så megen tid til at skrive.. Det mest spændende, der er sket her i efteråret, er et Silvia Trkman kursus. Jeg satsede på, at Silvia ville være en dygtig instruktør og tilmeldte Sookie 2 kurser. Jeg blev absolut ikke skuffet – fik dog en masse andet med hjem end jeg lige havde regnet med. Silvia gik ikke ind og rettede ens handling og foreslog kun en anden måde at handle på, når det vi havde planlagt ikke fungerede. Til gengæld fik jeg rigtigt meget input til hvad jeg skal træne videre med og have lært Sookie – og ikke mindst en hel masse ideer til at indlære de forskellige forhindringer. Silvia bruger mange verbale kommandoer, som hun mener også kan redde hende, når hun ikke får placeret sig korrekt 😉

På det første 2-dages kursus var banerne noget sværere end på det næste. Da Silvia præsenterede os for den første bane, tænkte jeg, at det var nok den sværeste bane jeg nogensinde har løbet.. og tilgangene til feltforhindringerne var ikke lige, som vi er så vant til herhjemme.. Og en afstand på 3½ m fra et spring til slalom, der stod vinkelret på – andre steder 8-9 meter.. Da Silvia blev spurgt om det var med vilje, at der ikke var længere mellem forhindringerne, svarede hun ja – for det tvinger os til at være præcis i vores handling.. min første tanke var; “hun er jo skør!” 😀 Men der var alligevel godt flow i banerne, hundene havde ikke problemer med at tage springet og gå rigtigt ind i slalom – og ja, man var tvunget til at være “på” og koncentreret hele banen igennem! Så helt skør er hun ikke 😉

Her er et af Sookie’s gennemløb fra andendagen.. Sookie er ved at være lidt træt nu, men hun er alligevel kanon at arbejde med. Bortset fra jeg får sendt hende forbi springet efter slalom, så synes jeg hun (og jeg!) gjorde det godt 🙂

[youtube

Silvia forklarede, at man skulle lære hundene at løbe tæt om springstøtterne på lav springhøjde og så senere – og langsomt – øge højden på overliggeren. Man kan øve at løbe tæt om springstøtterne ved at træne hunden i at løbe tæt rundt om et træ, en vasketøjskurv, osv.

Her er et lille klip fra træningen, hvor vi øver at løbe tæt om springstøtterne.

[youtube

Sookie blev engang lidt forskrækket, da hun troede vippen var balancebommen – så jeg fik nogle gode råd til at få hende til at være tryg ved vippen igen og “angribe” den. Det øver vi herhjemme nu – at Sookie træder et bræt ned, så hun kommer til at synes, at noget, der bevæger sig under hende, er for sjovt 🙂