Øjemål

Sookie lærte først i juli at løbe en hel bane, hvor overliggerne på springene var sat i en højde på 55 cm. Og på kun 3 uger var hun ude af klasse 1’erne og skal i klasse 2 springe 60 cm.

Sookie har sat mere fart på og satte derfor nogle gange sent af, når hun skulle springe over et spring – det resulterede i, at hun sprang meget stejlt op og af og til kastede hun bagbenene i vejret over forhindringen. Det gør hun et par gange på denne video – før tunnellen og springet ved siden af flyv’et.

Jeg trænede spring-teknik med Sookie inden hun rigtigt startede med at springe på en bane. Jeg kunne se, at hun havde en fin springteknik – hun skifter vægtfordelingen helt som hun skal og bruger bagparten til at sætte af med. Så jeg tog det ikke så nøje, at hun satte sent af.

Men flere kommentarer om, at Sookie havde en dårlig springteknik, fik mig til at konsultere Rikke her i efteråret. Rikke underviser i spring-teknik og ville godt lige se på Sookie. Rikke stillede en springteknik kombination op og studerede Sookie mens hun tog kombinationen. Rikke sagde, at Sookie har en helt fin springteknik – det Sookie skulle træne, var at afstandsbedømme. Rikke fortæller hvilken kombination jeg skulle træne med Sookie.

Selvfølgelig husker jeg ikke helt rigtigt 😉 Det sidste spring i kombinationen skulle jeg den ene gang flytte længere væk og den anden gang øge højden. Jeg kommer til at gøre begge dele på en gang. Men ingen skade sket – Sookie koncentrerede sig fint og kunne godt håndtere både at springet blev flyttet samt at overliggeren blev sat op. Jeg trænede kun denne kombination en enkelt træningsgang – og faktisk har jeg ikke set Sookie sætter sent af mere og slet ikke spjættet med bagbenene.

Ja, Sookie har fået et godt øjemål nu – og er blevet helt fortrolig med at springe tæt på støtterne. Sissel Bagge tog disse billeder til Silvia kurset i oktober. Tydeligt at se, at Sookie lægger vægtfordelingen helt korrekt, da hun sætter af..

Sookie på vej over et spring - vægtfordelingen er helt korrekt, da hun skal til højre efter springet

Sookie på vej over et spring - vægtfordelingen er helt korrekt, da hun skal til højre efter springet

Og her kan det ses, at hun topper over springet.. kan man smyge sig tættere på springstøtten og overliggeren? – og nej, hun river ikke ned 😉

Sookie i fin stil over springet - og nej, hun river ikke overliggeren ned

Sookie i fin stil over springet - og nej, hun river ikke overliggeren ned

Så nu er det bare fremover at huske at springteknik skal trænes, selvom hunden kan springe 😉