Har fået to breve fra DKK…

Jeg har nu endelig fået Sookie officielt HD og AD fotograferet. Første gang jeg fik Sookie HD fotograferet, var hun lige omkring et års tid. Grunden til, at jeg fik hende uofficielt fotograferet så tidligt var, at hun tidligere havde lavet ligesom en cykelbevægelse med det ene bagben (som Sidsel Sommer fandt årsagen til (knæleddet) og fik rettet) – og jeg ville bare være sikker på, at der ikke var mere i vejen. På det tidspunkt bedømte dyrlægen hofterne til “B” med risiko for “C”. Men jeg har hørt, at man får det mest korrekte billede af status, hvis man venter til hunden er 2 år.
I mellemtiden er min dyrlæge gået på pension og jeg fik så Sookie officielt fotograferet af en meget erfaren dyrlæge, der også har siddet i DKK’s HD/AD panel. Dyrlægen bedømte også hofterne til “B” med risiko for “C”.
Det første brev fra DKK jeg åbner, er der vedlagt en check på 80 kr – for returnering af bedømmelsesgebyr i HD sag. Jeg læser videre og ser, at man åbenbart får bedømmelsesgebyret returneret, når ens hund bliver bedømt til at have HD status “D” eller “E”. Noget overraskende, for jeg havde ikke modtaget Sookie’s officielle status endnu – så jeg gik ind på hundeweb og så, at hun havde fået bedømt status “D”..
I det andet brev skriver de, at de ikke kan bedømme AD billederne, da hunden er placeret ukorrekt.. Det var så overraskelse nr 2 – for dyrlægen har som sagt siddet i panelet og bedømt HD og AD billeder og ville han sende billeder ind, hvor hunden er placeret ukorrekt?!
Jeg har ikke snakket med dyrlægen endnu, men finder det bemærkelsesværdigt, at DKK bedømmelse er så skæv fra de to erfarne dyrlægers.. derfor må jeg indrømme, at jeg tager bedømmelsen med et gran salt – ja, det er Sookie’s officielle HD status, og det ser grimt ud på papiret og statistikken – men selvom det er anbefalet, at dyrlæger ikke fortæller hundeejerne deres vurdering, er jeg glad for, at de gjorde det.. ellers havde jeg nok været ret ude af den nu 😉
Med en “B” eller “D” status, så ændrer det ikke på Sookie’s sundhed – ifølge billederne vil hun ikke få problemer med hofterne (sagde begge dyrlæger), så derfor kommer Sookie til at arbejde som hun plejer – hun kommer altså både til at løbe agility og hyrde..
Som sagt finder jeg det ikke forfærdeligt, at Sookie har fået HD status “D”, da to erfarne dyrlæger ikke ville give hende den status og fordi hun ikke skulle få problemer. Og det er det primære for mig, at hunden er bygget sådan, at den ikke får problemer med at arbejde. Selvfølgelig betyder sundhed en del for mig og selvfølgelig ville jeg da synes det er dejligt, hvis Sookie har “A” hofter, som både Elliot og Kopy havde.. men stod jeg i situationen, hvor jeg skulle vælge mellem en hund med “A” hofter eller Sookie, der ikke har gener, vil jeg til enhver tid vælge Sookie – hun lærer så forrygende stærkt og arbejder præcist, for ikke at nævne hendes dejlige temperament overfor andre og at hun altid har hovedet med og ikke stresser.. lige min ønskehund 🙂