hyrdetræning i weekenden

I weekenden har jeg været ude og hyrde med Sookie. Fårene er ikke vant til menneskelig kontakt og er også kun lige gjort hundevante. Det er en større udfordring at træne på sådanne får – men også noget sjovere 🙂 Får der er for menneskevante har det med at søge hen til os – og for hundevante, kan de miste respekten for hunden.
Som sædvanlig var Sookie rigtig dygtig 😀 Disse får kræver en del mere af Sookie for at flytte dem helt hen til mig, når de nu ikke er menneskevante – og det gjorde hun så flot – hun flyttede fårene roligt helt hen til mig uden de blev “skræmte” (jeg stod så også helt stille ;-)).
Et af fårene var en strid dame – fåret stillede sig op mod hundene og kunne også stampe ad dem. Da Sookie var på, stillede det får sig også op – Sookie stod og kiggede på det og jeg besluttede mig til at hjælpe hende, da hun ikke er så erfaren. Jeg stillede mig ved siden af Sookie og bad hende gå frem mod fåret – og fåret prikkede jeg så til med “hyrdestaven”, så det flyttede sig – og Sookie var ganske sikker på, at det var hende, der fik fåret til at flytte sig 😉 Næste gang, at fåret stillede sig op, gik Sookie stille mod den med stor selvtillid – og jo, hun fik fåret til at flytte sig 😀
Her er lige et par billeder af Sookie’s seje storebror, Pippin:

Pippin på får

Pippin på får


.
Pippin på får

Pippin på får