Det lange ben skal frem

I torsdags til agilitytræningen i klubben, kunne jeg ikke lige modstå fristelsen og prøvede at sende Sookie over balancen – overrasket var jeg, da hun kun rørte med en halv pote på feltet.. hmm.. havde det noget at gøre med, at hun først havde løbet på den anden bane og måske var lidt træt?! Eller balancen var 5-8 cm højere end derhjemme? Jeg kunne se på Sookie, at hun ikke virkede så sikker og så lidt koncentreret ud. Jeg tror jeg i løbet af aftenene sendte hende over 8 gange – de 3 af gangene trådte hun lige før feltet, men havde ellers kun lige poterne på.
Øv, tænkte jeg… nu gik det ellers lige så godt 🙁 ..og i bagklogskabens lys: hvorfor tog jeg ikke boxen i brug?!?
I fredags ville jeg så træne Sookie på vores egen balancebom – og hun havde de super sejeste felter – og balancen er nu helt oppe på minimums højde (1,2m).
Jeg sender Sookie over maksimum 4 gange og så holder hun en pause på mindst 10 min. Mens jeg sad og funderede over, hvorfor mon at feltet ikke sad lige i skabet dagen forinden – synes jeg pludselig op- & nedgangen på balancen så stejl ud. Jeg målte længden opgangen og den er 3,7 m. Ja, så faldt 10-øren 😉 ..og derfor ingen grund til at træne mere…
Jeg har mulighed for at selvtræne, hvor der er en balancebom tilsvarende den i klubben. Jeg målte her længden af opgangen og den er 4,1 m – altså 40 cm længere!! Det var forklaringen.. nu skal Sookie så bare lære at tage det lange ben frem 😉
Jeg lagde nu boxen lidt længere ude fra balancebomsfeltet, så den var mere synlig og for at få Sookie til at tage længere skridt.. sendte så Sookie over – og poterne rørte nu længere nede, men ikke helt nede, hvor hun ellers plejer at røre. Fjerde gang gjorde hun det lige så flot som på vores egen 😀
Jamen, godt der er sådanne udfordringer for os hundeførere – hundetræning ville da bare blive for kedeligt, hvis alle forhindringer har samme mål 😉