Pinsen – agilitystævne Ribe og fåre-slalom

I Pinsen deltog jeg lørdag og søndag i et agilitystævne i Ribe – og mandag besøgte jeg Jette og var ude og hyrdetræne.

Agilitystævne

Sookie løber stærkere til stævner end til træning, så igen til dette stævne, var min ‘handling’ ikke ikke altid præcis (for at formulere det pænt 😉 ).

Om lørdag var det første løb vi skulle løbe SPÅ – af en eller anden grund skulle mine arme svinge rundt som en anden tambour-major’s og det resulterede i en nedrivning og et par store buer. Sookie løb pænt stærkt og var kun et godt sekund efter vindertiden – så det var jo fint (altså Sookie’s præstation og ikke min 😉 ).

Næste løb var AGÅ – her starter jeg med at få en vægring ved 3. forhindring – timingen for mit skift var for sent, svært når Sookie løber det stærkere. Hun får feltet på balancen, og det var jeg bare rigtig glad for. Flere gode momenter i løbet, men ender i en disk.

Sidste løb om lørdagen var AG2. Der var nogle få gode momenter i dette løb. Sookie springer dog sidelæns af balancen, hvilket var min fejl.. en langside med langt imellem forhindringerne, hvor jeg var håbløst bagefter, endte med at Sookie vendte imod mig, da hun kom ud af tunnellen og fik taget et forkert spring.

Om søndagen startede vi med SPÅ. Jeg skulle løbe som en af de sidste og fik derfor kigget på mange af de andre løbe – det var ikke lige godt for mig, for jeg begyndte at lægge mærke til, hvor mange, der fejlagtigt fik trukket hunden imellem to spring. Og hvad gør jeg? trækker Sookie imellem.. doh! Fik da lige fokuseret for meget på det billede 🙁 Jeg så ikke lige grund til at ærgre mig over det, så jeg skynder mig bare at sende Sookie den rigtige vej rundt om springet, og så løber vi bare videre som intet var hændt – hold dog op, hvor det bare kørte – handlingen sad lige i skabet og Sookie fræsede afsted. Rigtig glad var jeg, så jeg glemte at ‘handle’ et spring korrekt på hjemturen, så hun tog det fra den forkerte side.. pyt pyt, det svære i banen klarede vi flot 🙂

Næste løb var AGÅ, og her kører alt bare derudaf. Jeg får dog på tredje-sidste forhindring en fejl – det var på balancen, og jeg ved, at Sookie springer fra balancen, hvis jeg løber ind i hendes bane lige efter nedgangen (ja, rigtigt gættet, det var det jeg gjorde ;-)). Jeg ærgrer mig lige over min dumhed, og er derfor sen til at sende hende mod den næste forhindring, så Sookie var lige ved at få en vægring. Sookie er et godt sekund efter vinderhunden, så det er jo ret fint 🙂

Sidste løb var SP2. Jeg får en vægring, da jeg absolut er sen til – og ikke særlig tydelig i min ‘handling’ – om at fortælle Sookie, at hun skulle tage et spring. Men ikke ret mange forhindringer efter, bliver vi alligevel disket. Hundene kom med stor fart i posen og skulle tage det tunnel-hul længst væk – Sookie kommer ud af posen, i retning mod det rigtige tunnel-hul, men åbenbart var det andet hul mere tillokkende – Sookie fløj ud af posen, lander imellem post og tunnel og kaster sig i det forkerte tunnelhul – hun tog altså kun et skridt mellem de to forhindringer 😮

Hyrdetræning – fåreslalom

Jeg fik af Jette til opgave at træne fåreslalom. Det gik ud på at fradrive fårene i zig-zag/slalom mellem nogle opstillede pinde på en række (tror der var 5 meter imellem pindene). Hold op, det var sjovt – og svært! Jette’s får er ret livlige, men dog ikke så livlige som de plejer, da de var våde af regnen – det var nok heldigt for os 😉

Jeg synes ved første øjekast, at det så da nemt ud og det ville vi sagtens kunne. Det gik faktisk okay – jeg fandt ud af, at jeg skal have strammet op på, om Sookie lægger sig lige der, hvor jeg siger det – samt at hun holder sig ude på samme afstand, når jeg flytter hende away eller come bye om fårene. Hvis Sookie ikke lægger sig lige, hvor jeg siger det, vil hun ikke flytte fårene i den vinkel, jeg vil have hende til, når hun går imod fårene. Og holder hun sig ikke ude i buen, når jeg flytter hende lidt til den ene eller anden side, flytter hun fårene.

Jette synes Sookie gjorde det rigtigt flot – og det var bare mig, der skulle blive bedre til at læse fårene 😉

Denne øvelse fik mig til at se fordelen i at have nogle mål at gå efter, når jeg hyrder – om det er slalom eller en bane, så kommer man til at arbejde med præcision – så mere slalomtræning i fremtiden 😀