Hyrdedag

Hundenes opdrætter, Jette, er ovre og afholde en instinkt test (dvs afprøve om hundene har et hyrdeinstinkt), så vi fik lige chancen for at træne lidt før.

Sookie var helt i hopla, og var bare klar på at flytte fårene og var egentlig lidt for initiativrig… I “come bye” udløbet er hun begyndt at vinkle kraftigt ud og har sat farten lidt ned, så det skulle der trænes på. Når jeg havde sendt hende ud og hente fårene, og hun skulle drive fårene ned til mig, synes hun ikke, at hun skulle lægge sig, når jeg sagde det – og når hun lagde sig, var det kun i et split sekund 😮 Fradrivning er hun efterhånden ret sej til – men det kneb også med at lægge sig, når jeg bad hende om det.. Jeg sluttede med at sætte fårene i den store fangefold, og på vej ud, stikker Sookie fra mig og løber rundt om fangefolden til fårene og var da bare ligeglad med, at jeg råbte, at hun skulle stoppe. Nøj, hvor var hun fræk!!

Men jeg synes egentlig, at det var lidt fedt, at Sookie nu er så fræk – hun plejer at være artigheden selv og har aldrig før prøvet mig af – og nu oser hun af selvtillid 😀

Jeg havde sat Sookie ud i bilen, men det var hun absolut ikke tilfreds med, så hun fik skubbet til skillevæggen i buret og da lågen stod åben i Vini’s side, kunne hun nemt komme ud 😮 Og ikke nok med, at Sookie slap ud af buret i bilen, så kom hun ræsende forbi os og fik mast sig imellem låge og hegn og kom ind til fårene, hvor hun var klar til næste runde! Godt så…

Næste gang vi var på, sender jeg Sookie “away” for at hente fårene – det går fint, hun lægger sig da jeg siger det. Men i tildrivningen ville hun absolut ikke lægge sig. Det er okay at være fræk, men der er også grænser – så jeg sendte Sookie udenfor marken og gik selv rundt mens hun sad udenfor og kiggede på. Jeg tager hende ind igen, og så kunne hun pludselig bedre høre 😉 Hun var dog stadig fræk og “away” og “come bye” kommandoerne opfattede hun som hun ville.  Efter at have krævet, at hun hørte efter, så gik det fint.. Jeg kan jo nok regne med, at hun også er fræk næste gang vi træner 😉

Jeg skulle også prøve at have Vini på fangefolden. Sidste gang tændte hun rigtigt. Og hun vidste bestemt godt, hvad fårene var for nogle nu! I starten spurtede hun rundt og stoppede op i balance blot et kort øjeblik, så løb hun videre. Da hun havde fået gasset lidt af, skiftede hun oftere retning og løb ikke mere om ryggen på mig (jeg var inde hos fårene. Og hun kunne nu læse fårene ret godt og kunne se, hvilket får var førerfåret 😮 Da jeg skulle have hende af igen, kaldte jeg, men hun havde altså ikke tid til at komme – hun kiggede flere gange på mig, men besluttede sig for at blive hos fårene.. altså, hele to frække hunde har jeg 🙂

Næste gang Vini var på, var hun super dygtig og begyndte hun at vise rigtig hyrdestilling – se bare billederne nedenfor:

Vini på fangefold - fin stil :)

Vini på fangefold - fin stil :)

Vini på fangefold - fin stil :)

Vini på fangefold - fin stil :)

Prinsessen blev træt af at hyrde og mente at hun havde fortjent en lur i sofaen ;)

Prinsessen blev træt af at hyrde og mente at hun havde fortjent en lur i sofaen ;)

Tags: ,