Running contact seminar with Olga Maniewska

-::- English version below -::-

Jeg har deltaget med Sookie på et løbefeltskursus afholdt af Olga Maniewska fra Polen (Olga blev nr 4 til VM i 2011). Olga’s metode er meget anderledes end Silvia Trkman’s, da Olga bruger en ‘target’ til at lære hundene at røre feltet, hvor Silvia’s metode er at ’shape’ hunden til at forstå, at den skal røre feltet. Olga lærer først sine hunde at røre target og når den kan gøre det i fart, så introducerer hun forhindringer til. Vi nåede ikke så meget på kurset, men fik lært principperne. Så nu kommer jeg til at vælge, hvordan jeg fremover vil træne løbefelterne på balancen 😉

Her er en meget kort film, der viser Sookie træder på target, når hun kommer i fart:

Vi skulle også løbe et par baner – det var sjovt! Sookie løb rigtigt fint – så dygtig hun er 🙂 Da vi havde løbet anden bane, siger Olga til mig, at det må være kedeligt at løbe de baner, når vi kan det hele – absolut ikke, for det er først her på det seneste, at handlingen er ved at være i top – og stadig nogle vendinger, der kan finpudses 😉

Vi brugte også lidt tid på at træne at blive siddende ved start. Sookie har det med at rejse sig fra sit og nogle gange gå et par skridt mod første forhindring. Og går jeg imod hende, for at sige hun skal tilbage, så løber hun hen til mig, og hopper baglæns tilbage foran mig – og det giver jo en værgring. Så alt i alt et super kursus med en inspirerende instruktør 😀

-::- -::- ENGLISH VERSION -::- -::-

Sookie and I attended a two day seminar with Olga Maniewska from Poland (Olga became number 4 at the Agility World Championship last year). Olga’s method of training running contacts is very different from Silvia Trkman’s method. Olga uses a target to teach the dog to touch the contact while Silvia shapes the dog to understand criteria. Olga first teach her dog to touch the target and when the dog can do that in full speed she introduces other agility obstacles in next phase. It takes time to learn the dog this but anyway Sookie was excelling and we got to use a plain target and various handling methods and obstacles as well 🙂 There is a very short film showing the inital steps when introducing obstacles above (first film).

We also got to run two courses. Sookie is my little start and did very well 🙂 After having run the second course, Olga commented it must be boring for us to run those courses – absolutely not! We just recently became a real team – but yet some turns to work on as they could be tighter 🙂 Second film above.

Olga had some really good tips to get a solid “sit-stay” and we spent some time training the stay – absolutely something we need to work on as Sookie moves from a sit position to a stand position aaand sometimes walks towards the first jump. All in all a very good course with an inspiring instructor 😀