Jenny & Zeljko Seminar / Kursus

In beginning of July I attended a seminar at Jenny Damm’s training facility, Lotushallen in Sweden. Instructors were Jenny herself and Zeljko Gora from Croatia. I attended a seminar earlier this year where both Jenny and Zeljko also were instructing. That put a little more pressure on me for this seminar as I had so much to improve from last seminar that I wanted at least to have improved in some of the areas 😉

Even though it’s a long time since I ran agility with my past dog, Elliot, I still have some habits from running with him. Elliot could be a very smart guy in daily life and believing he knew better than me – wherefore I at times had to be very demanding – but when running agility I only had to whisper and he would follow. Sookie… absolutely the contrary – in daily life I she is sooo obedient but in the agility ring she’s running head over heels and believes she knows better (especially regarding tunnels ;-)) – and I’m not used to be so commanding and demanding when running agility. And also, I wasn’t used to be running so fast with Elliot that I’m doing with Sookie.

We have indeed improved in some areas but yet I’m not running fast enough and not trusting Sookie fully – I tend to be nursing her, which results in me being behind. I yet have to work on the turns – when Sookie is running full speed it is hard for me to get her to turn tighter.

I have compiled a video with our runs. It was very hot wherefore I decided to only run Sookie on low jumps at the last course. It was a really great seminar and I’m already looking forward to the next 😉

-::- -::- Dansk version -::- -::-

I begyndelsen af juli var jeg på et kursus på Jenny Damm’s kursuscenter, Lotushallen i Sverige. Instruktører på kurset var Jenny og Zeljko Gora, Kroatien. Jeg havde tidligere på året været på kursus hos dem begge og det satte et hvis pres på mig, da jeg havde flere ting, som jeg skulle forbedre fra sidste kursus 😉

Selv om det er mange år siden, at jeg har løbet agility med Elliot, så hænger nogle af de gamle vaner ved. Elliot kunne være lidt streng i hverdagen, hvor han kunne være sikker på, at han vidste bedst, hvorfor jeg til tider måtte fortælle ham, at jeg bestemmer – men på agilitybanen, fulgte han mit mindste vink. Med Sookie er det omvendt. I dagligdagen behøver jeg knap at fortælle hende, hvad hun skal og hun har gjort det – men på agilitybanen tror hun, at hun ved bedre (især når det gælder tunneller ;-)) og jeg er ikke vant til at skulle være så kommanderende og krævende på agilitybanen. Og derudover var jeg ikke vant til at skulle løbe så stærkt med Elliot, som jeg gør med Sookie.

Vi har absolut forbedret os på nogle områder, men jeg løber stadig ikke stærkt nok med Sookie og stoler ikke helt på hende – jeg har tendens til at babysitte hende rundt på banen, hvilket gør, at jeg er langt bagefter til tider. Der er stadig lidt vej til at få Sookie til at dreje mere snært over springene, især når hun kommer i fuld fart.

Her er en video af vores løb. Det var så varmt, at jeg besluttede at springe lavt på den sidste bane. Det var et virkeligt godt kursus, og jeg ser allerede frem til det næste 😉