Jeg undres over (han-)hundeejere

Min blog er ikke en brokke-blog, men efter igårs oplevelser, er jeg virkelig overrasket over hundeejeres manglende hensynstagen!

Vini har næsten overstået sin løbetid (19. dagen), og jeg har derfor luftet andre steder, end hvor jeg plejer. Jeg er så heldig at bo i gåafstand til tre hundeskovsområder og mange grønne stier, hvor hundene kan løbe frit. Så mulighederne for at hundene kan løbe frit er derfor mange – og derfor er muligheden for at vise hensyn også stor!

Vejret var så fint i går, at jeg besluttede at gå en tur langs Mølleåen og igennem parken i Brede Værk. På den ene side af Mølleåen er stien ret smal, så jeg har lært hundene at løbe oppe på skrænten (hvor ræve/dådyr har en sti) – det var egentlig noget jeg lærte Elliot, da jeg var så træt af at møde hanhunde, der ikke kunne håndtere andre hanhunde komme så tæt på, som det kræver, når man går på stien. På den anden side af Mølleåen er der en sti nede ved åen og en grusvej.

Jeg går nede på stien med hundene løse og kan se et par mennesker med tre hunde nærme sig. Jeg kan ikke se om det er tæver eller hanhunde, så jeg går op ad skrænten op på grusvejen og tager hundene i snor. Der er ca 30 m ned til stien, og da de kommer nærmer, beslutter en af hanhundene sig til at løbe op til os. Jeg går frem og står og afskærmer mine hunde. De kalder, men hunden er ligeglad – men da den finder ud af, at den ikke kan komme til mine hunde, så løber den videre. Min tanke var, hvorfor prøvede de i første omgang ikke at holde deres hund væk, når nu de kunne se, at jeg bevidst gik væk fra stien for at undgå dem?!

Jeg kommer til parken i Brede Værk og her skal hundene være i snor – men det ser mange stort på, hvilket jeg egentlig er ligeglad med, bare folk viser hensyn og samler op efter deres hunde. Jeg satte hundene op på et plateau for at tage nogle billeder, da en løs hanhund kommer rendende op til os. Der kom en mand med to hunde og han kunne jo tydeligt se, at jeg var ved at tage billeder af mine hunde – men det var altså okay, at hans ene hund skulle forstyrre os?! Jeg prøver at gå i mellem igen, for at afskærme den mine hunde, men det lykkedes den at smutte forbi. Den snuser Vini bagi, men Vini (og Sookie) blev bare siddende. Jeg tager den i halsbåndet og skubber den hårdt væk. Først her, reagerer manden og prøver at få fat på hans hund.

Jeg går videre og går i gennem en skov. I en lille afstikker af en sti, er der stablet nogle træstammer. Jeg sætter hundene op på stablen og var igen ved at tage billeder, da en hanhund kommer rendene og hopper op på stablen – damen er små 50 m væk, og det var tydeligt, at jeg var i gang med at tage billeder. Suk!!

Tre hensynsløse (han-)hundeejere på een dag, har jeg alligevel aldrig oplevet før!

Jeg tænker nu, hvor glad jeg er for, at jeg har nogle venlige og mentalt meget solide hunde, der sagtens kan håndtere hunde, der taler “grimt” hundesprog – men hvad med alle de hunde, der ikke kan? Stakkels disse hunde(ejere), der skal udsættes for så mange hensynsløse hundeejere!!