Sookie at Lisa, Tereza & Lukas seminar

I had signed Vini up for a seminar with Lisa Frick, Tereza Kralová and Lukas Aigner as the seminar was just before the European Open (EO) where Sookie was to participate – and also Vini is the one I need the most help with 😉

Vini’s in heat one month earlier than expected and she was visiting her boyfriend at the time of the seminar. So I decided to run with Sookie instead of being a spectator 🙂

Summer had finally shown and it was soooo hot!! Sookie was still wearing her big coat (she has a very thick fur) and it got very hot for her. But good that she got used to the heat as it would also be very hot in Belgium where the EO is to be held.

It was a great seminar – apart from the fun people and fun in the evenings –  it supported lots of things I already knew (but yet need to work more on ;-)) and I learned more about blind crosses and the advantage of using which arm when 🙂

I was really challenged with the blind crosses –  espcially the double blinds were hard for me to time – too much thinking when running with Sookie is a no-go 😉 But, I’ve been practicing a bit since and I’m way better now.. there is still some room for improvement though 😉

The last day Sookie seemed tired and a bit stiff, so decided not to run her on the last course. When I came home I realised she had blisters on both her hind feet on exact same spots – the obstacles and turf had been so hot that she had got blisters from running 🙁 Poor Sookie..

Here’s a video of me running on one of Lisa’s courses – it got better the next time when I wasn’t thinking that much 😉

-::- -::- -::- Dansk -::- -::- -::-

Jeg havde tilmeldt Vini et kursus med Lisa Frick, Tereza Kralová og Lukas Aigner, da kurset var lige før European Open (EO), hvor Sookie skulle deltage – og det er også Vini jeg har behov for mest hjælp med 😉

Vini kom i løbetid en måned før end jeg havde regnet med, så hun var på dette tidspunkt oppe og møde sin kæreste. Så jeg besluttede mig for at løbe med Sookie i stedet for bare at se på 😉

Sommeren var endelig kommet til Danmark og det var sååååå varmt!! Sookie havde stadig sin store frakke på (hun har en meget tæt pels) så det blev meget varmt for hende. Men godt at hun blev vænnet til varmen, for det ville også være varmt i Belgien, hvor EO ville blive afholdt.

Det var et rigtigt godt kursus – udover de andre sjove deltagere og de sjove aftener – så supporterede det mange af de ting, jeg allerede vidste (men stadig skal arbejde videre med ;-)) og jeg lærte mere om blind cross samt fordelen ved at bruge hvilken arm, hvornår 🙂

Jeg var virkelig udfordret med blind cross – især dobbelt blind cross var svært for mig at time – man kan ikke nå at tænke over detaljerne, når man løber med Sookie 😉 Men, jeg har øvet mig lidt siden og jeg er blevet meget bedre nu.. dog er der stadig plads til forbedring 😉

Den sidste dag virkede Sookie træt og jeg besluttede ikke at løbe det sidste pas. Da jeg kom hjem opdagede jeg, at Sookie havde vabler på begge bag-poter på selvsamme sted – forhindringerne og græsset havde været så varm, at hun fik vabler af at løbe agility 🙁 Stakkels Sookie..

Her er en video fra en af Lisa’s baner – jeg var bedre næste gang, når jeg ikke skulle tænke så meget over min handling 😉