Vini’s RDW -::- Vini’s løbefelter

Dansk version nedenfor.

All of you who have running contacts on the Dogwalk (RDW) knows what a rollercoaster ride it is.. it has its ups and downs.. and patience is a virtue 😉

As I wrote in my last blog post, I haven’t had much time to train Vini’s running contacts (RC) last year. Unfortunately she started jumping off the dogwalk (DW) after she had been training on a bouncy wooden DW and every wooden DW she met afterwards, she thought was the bouncy one. Unfortunately many of the agility clubs didn’t have proper rubberized DWs, which she is used to.

When Vini was back from her “maternity leave”, I was in a doubt whether to try getting her back on track or go for stopped contacts (2on2off). The most appealing was the 2on2off (as it is the easiest) but thinking of how easy I find it running with Sookie – where I do not have to pay any attention to the contacts – I could foresee it would be very challenging for me to maintain 20n20ff. Luckily Silvia Trkman’s online RC class started again in December and I decided to sign Vini up for it – gently pushed by Channie 😉

Now I’m happy that I didn’t give up on the RDW – we are back on track 😀 There is yet a long way until we have reached the goal but getting closer! And yes, I may experience a setback when starting competing on other DWs, but that I’m prepared for and that is part of the learning curve and part of getting closer to the goal 😉

Here’s a video of how Vini’s RDW looks like now:

-::- -::- -::- Dansk -::- -::- -::-

Alle jer, der har løbefelter på balancebommen (RDW) ved hvilken rutchebanetur det er.. man har sine op- og nedture.. og tålmodighed er en dyd 😉

Som jeg skrev i mit sidste blogindlæg, så har jeg ikke haft meget tid til at træne Vini’s løbefelter (RC) sidste år. Desværre startede hun med at springe af balancenbommen (DW) efter hun havde trænet på en ustabil balancebom af træ, og hver balancebom af træ, som hun mødte efterfølgende, troede hun var den ustabile. Desværre havde mange klubber ikke balancebomme med god gummibelægning, som hun er vant til.

Da Vini skulle starte op igen efter hun havde haft hvalpe, var jeg i tvivl om, om jeg skulle forsøge mig videre med løbefelter eller gå over til stopfelter (2on2off). Det mest tiltalende var 20n20ff (det er det nemmeste), men når jeg tænkte på, hvor nemt det er at løbe med Sookie – hvor jeg ikke skal bekymre mig om felterne, men bare løbe – så kunne jeg kun forestille mig, hvor svært det vil blive for mig at vedligeholde stopfelter. Heldigvis startede Silvia Trkman’s online RC klasse op i december og opfordret af  Channie, besluttede jeg mig for at tilmelde Vini 😉

Nu er jeg super glad for, at jeg ikke gav op, for nu er vi tilbage på sporet 😀 Der er stadig lang vej til målet, men vi er tættere på nu! Og ja, der bliver nok en tilbagegang, når jeg starter med stævnerne igen, hvor der er nye balancebomme, men det er fint, for det er en del af læringen og en skal til for at komme tættere på målet 😉

Her er en video, som viser hvor langt vi er nu: