Elliot & agility

Elliot har opnået 4 championtitler i agility, deltaget 2 gange til VM og NM samt blevet Årets Border Collie

Elliot blev nr 9 til VM i 2003

Elliot blev nr 9 til VM i 2003

VM 2003
Igen i år 2003 blev Elliot udtaget til det danske landshold og skulle deltage til VM i Lievin i Frankrig. Jeg havde større forventninger (som også blev indfriet over al forventning) til dette års VM, for bare siden sidste års VM havde Elliot virkelig udviklet sig teknisk — ellers også var det mig selv 😉
Holdet bestod af følgende tre deltagere: Kim Gravlund med border collie Ready, Morten J. Hansen med border collie Holly og jeg, Carina, med Elliot. Vi følte os alle godt klædt på til verdensmesterskabet, da vi weekenden forinden havde afsluttet konkurrencen om Årets Agility Hund — hvor vi alle tre optog de første tre placeringer!
Til dette års VM deltog der 126 ekvipager fra 32 forskellige lande — lige fra Mexico, Sydafrika, Japan, USA og Rusland.
Elliot løb fejlfrit i spring klassen, og opnåede en 32. plads, hvilket jeg var meget tilfreds med i det selskab, hvoraf 63 ekvipager løb fejlfrit.
Det næste løb var en agility klasse, hvor Elliot også løb fejlfrit og vi opnåede en 19. plads i denne klasse. Banetiden var rigtig stram; vi løb kun 1/100 sek under banetiden (der plejer at være en margin på flere sekunder) — ialt 40 ekvipager løb fejlfrit, men 21 af dem havde tidsfejl.

Sammenlagt opnåede vi at blive nr 9 — jeg kan umuligt beskrive, hvilken glæde det er at placere sig blandt de 10 bedste i verden!!
Vores hold resultat er der desværre ikke så meget at skrive om. Vi endte på en sammenlagt næstsidste plads..

Elliot's første VM

Elliot's første VM

VM 2002
Da jeg blev ringet op og blev spurgt, om jeg ville løbe individuelt, sagde jeg straks ja — selvom det foregår indendørs med omkring 6.000 tilskuere, der larmer rigtigt meget! VM skulle foregå i Dortmund i Tyskland.
Elliot var begyndt at løbe rigtigt godt på det sidste, men jeg vidste ikke, hvor stabile vi ville være. Efter vi blev udtaget, viste vi at opnå nogle rigtig gode resultater, da Elliot tre konkurrencer i træk blev stævnets bedste hund.
Da en af hold-deltagerne blev forhindret i at deltage, løb Elliot også hold-løbene.
Holdet bestod af følgende tre deltagere: Kim Gravlund med border collie Ready, Gitte Hansen med tervueren Laika og jeg med Elliot.
Dette år trådte en ny regel i kraft, nemlig, at holdet kun måtte bestå af ialt 3 deltagere, hvor alle 3 resultater talte (før var der 4 deltagere, hvor de 3 bedste resultater talte).
Det var derfor en ekstra stor glæde, at jeg løb fejlfrit i vores første holdløb. Desværre var der et par diskvalifikationer i de to løb, så holdet endte som nr 23 af 26 hold. Individuelt blev jeg diskvalificeret i agility klassen og havde en nedrivning i spring klassen. Dette medførte, at jeg totalt endte på en 113. plads af 123 deltagere.
Resultatet er ikke noget at være stolt af, men til et VM må man løbe banerne færdig selvom man er blevet diskvalificeret, så efter jeg blev disk’et ved en af de første forhindringer, løb Elliot bare så flot..

Nordisk Mester for Hold 2003

Elliot blev Nordisk Mester for Hold 2003

NM 2003
Nordisk Mesterskab foregik i Helsinki den første weekend i december — brrr, der var hundekoldt! Dommeren var Gwyn Roberts fra England. Ham havde jeg engang mødt til et handlerkursus i 1998. Man kan tænke, at Nordisk Mesterskab er knap så hård en konkurrence som et VM. Men her må man tro om. I løbet af de sidste par år, har vi hele to verdensmestre her i Norden samt en, som blev nr 2!
Vores hold bestod af Kim Gravlund med border collie Ready, Morten J. Hansen med border collie Holly, Gitte Hansen med groenendal Yankee og jeg med Elliot.
Det gik over al forventning for vores hold, da vi gik hen og vandt guld — og det er kun sket een enkelt gang før! Individuelt gik det dog ikke så godt for os, så vi endte på en sammenlagt 12. plads.
På billedet ses de fleste af de danske landsholdshunde.

 

NM 2002

NM foregik i Danmark. Dommer var Marco Mouwen fra Schweiz. Vores hold bestod af Kim Gravlund med border collie Ready, Kurt Jensen med border collie Emma, Gitte Hansen med groenendal Yankee og jeg med Elliot. Elliot blev individuelt nr. 6. Holdet vandt desværre ikke medaljer — altså vi blev sidst 🙁

Svensk Agility Champion 2004

Svensk Agility Champion 2004

 

SEAGCH 2004
Elliot blev Svensk Agility Champion i et internationalt Svensk Kennel Klub arrangeret stævne i Ronneby. Der var 69 deltagere i klassen, hvoraf flere ekvipager var landsholdsdeltagere fra både Sverige, Norge og Danmark.
Elliot var blevet overfaldet af en kradsbørstig kæmpe-hund tidligere på året, og det var ikke lige Elliot, der var vinderen der. Så det resulterede i en del skader. Først et halvt år efter var han helt på toppen igen. Konditionen var helt i top, men trænet agility havde vi slet ikke. Derfor overvejede jeg, om jeg skulle melde fra dette fire-dages stævne. Jeg kiggede på vejrudsigten, og i Danmark ville det regne, mens der ville være 25 grader og skyfrit i Sverige. Så afgørelsen var ikke så svær 😉
Så klart, når man ikke har trænet i næsten et halvt år, så er forventningerne ikke så store. Men ikke desto mindre løb Elliot rigtigt flot, dog lidt ukontrolabel til tider. Men alle 4 dage placerede hans sig blandt de 7 bedste i Spring 3! Jeg var dog lidt bekymret for at skulle løbe agility klasserne med ham, så jeg diskede ham første dag før vi kom til A-brættet, da den var sat op på max højde. Næste dag stod A’et som fjerde forhindring, så den var lidt svær at undgå. Men da Elliot blev stående på feltet, vidste jeg, at jeg ikke havde noget at være bekymret for. Den tredje dag løber vi et fejlfrit agility løb, men tager det med ro på felterne — alligevel placerer Elliot sig som nr 4 og bliver herved Svensk Agility Champion.

Svensk Spring Champion 2003

Svensk Spring Champion 2003

SESPCH 2003
Elliot blev Svensk Spring Champion under Skåneugen. Der var 97 deltagere i klassen, og Elliot vandt klassen og havde den hurtigste tid af samtlige deltagere 🙂
Det var en meget, meget underlig dag! Vejret svingede imellem at være vindstille med strålende solskin og nærmest hedebølge til at rigtigt efterårsvejr med blæst og regn. Jeg var blevet hentet kl 5 om morgenen, og vi ankom til stævnepladsen kl 6:30 — yup, det var gabende tidligt! Der var så mange deltagere i klasserne, at Spring 3 først skulle afvikles kl 19:00 og næste start var kl 21:30. Så jeg havde lige 12 timer til første start!
Jeg fik da snakket med en del svenskere, gået ture i skoven og der blev også tid til en lille middagslur…
Jeg skulle starte som nr 4 i klassen, og efter jeg havde løbet, gik vi en lang tur. Jeg havde ingen ide om, hvordan vi havde klaret os i forhold til de andre. Det gik først op for mig til præmieoverrækkelsen 😀

 

 

 

 

Dansk Spring Champion 2001

Dansk Spring Champion 2001

 

DKSPCH 2001
Elliot blev Dansk Spring Champion i et Dansk Kennel Klub arrangeret stævne i Næstved. Den dag løb Elliot bare som en drøm og alle fire klasser vi deltog i løb vi fejlfrit — for ikke at nævne, at vi gjorde rent bord ved at vinde samtlige klasser!! Det var en helt vild oplevelse!

Dagen forinden havde vi både deltaget i en lydighedsprøve samt løbet agility. Det var ret stressende at løbe fra det ene til det andet, så hverken agilityen eller lydighedsprøven gik særlig godt. Så det var over al forventning, at næste dag kunne bringe fire fejlfrie løb.
Elliot rykkede op i spring klasse 3 i 1999, altså et år før han rykkede op i agility klasse 3. Da Elliot blev Dansk Agility Champion, havde han kun en enkelt oprykningspind (af tre) i spring klasse 3 — det er jo næsten den omvendte verden 🙂

 

 

 

DKAGCH 2000
Elliot blev Dansk Agility Champion på bare en måned!! Kan man så være mere cool? 😀

 

Nr 2 ud af 874 til IAL bane nr 2

Nr 2 ud af 874 til IAL bane nr 2

 

Årets Agility Hund – Dansk Kennel Klub
2005 — he he.. i løbet af de få stævner vi har deltaget i, havde Elliot kun opnået 10 point, men det var lige netop nok til at deltage i finalen. Sammenlagt kom vi på en delt 14. plads.
2004 — opnåede vi kun 12 point på eet stævne, og det rakte til en delt 21. plads, selvom vi ikke deltog i finalen.
2003 — Elliot blev nr 2
2002 — Elliot blev nr 5
2001 — Elliot blev nr 6

 

Border Collie Klubben
2006 — blev Elliot klubmester i agility seniorklassen ved at vinde begge løb.
2003 — blev Elliot kåret som Årets Agility Vinder Hund af Border Collie Klubben.
2002 — blev Elliot kåret som Årets Agility Vinder Hund af Border Collie Klubben.
2002 — blev Elliot både årsstævnevinder i Spring-klassen samt LPelite

 

IAL – Internet Agility Link
IAL var en konkurrence, hvor man dystede mod andre i hele verden. Man kunne løbe 4 forskellige baner igennem året, og alle baner var sat nøjagtigt ens op. Resultaterne blev samlet for hvert løb samt samlet for de fire løb. Elliot’s bedste resultater er flg.:

2004 — bane nr 3 blev Elliot nr 6 ud af 168 deltagere.
2003 — bane nr 3 blev Elliot nr 1 ud af 189 deltagere.
2002 — bane nr 2 blev Elliot nr 2 ud af 874 deltagere.
2002 — sammenlagt resultat af de fire baner blev Elliot nr 6 ud af 1415 deltagere. Vi havde en nedrivning på aller første bane – uden den, var Elliot blevet en suveræn vinder, da hans tid er 5 sekunder hurtigere end den vindende hund — lige ved og næsten.. 😉