Oplevelsesrig gåtur

I dag var vores gåtur på Borrebakken langt fra kedelig.

Det første vi oplevede, var en børnefødselsdag som blev holdt ved Skt Hans bålet, hvor det høje græs er slået. Der løb nok 25 7-8-årige børn rundt og legede. Stien forbi er 1½m bred og omgrænset af knæhøjt græs. På vejen derhen, kommer der pludselig ti børn løbende imod os, for der kommer en legekammerat bagved os. Hundene sidder ned mens børnene løber forbi – og da børnene skulle tilbage, sidder hundene igen, men her var en pige lige ved at løbe ind i Kopy. Kopy var overraskende nok fuldstændig ligeglad med det og blev bare siddende 🙂 men jeg undrer mig over, at forældre ikke lærer deres børn, at de ikke skal løbe tæt forbi hunde, de ikke kender….
Henne ved bålet løber nogle drenge og spiller bold, så dem – og flere cykler – zigzag’er vi forbi. Og Kopy er stadig ligeglad med det virvar – og Elliot tager jo sådan en situation med stor sindsro.
Så der er sket en stor udvikling med Kopy – fra at reagere, når cykler, løbere osv. passerede os (især når løberne prustede og cyklerne larmede), til at være helt afslappet og ligeglad 😀

Vi går videre og kommer til et sted, hvor en bænk er placeret 5m tilbage fra stien og er gemt bag høje buske. Hundene sjosker forbi og pludselig kommer en schæfer farende frem og skælder og smælder. Manden får den kaldt til sig, men mine hunde var hoppet ud i det høje græs af bare skræk. Kopy ville selvfølgelig hen og se, hvad det nu var for en hund. Manden siger, at den er lidt sur, da den blev opereret igår. Jeg får kaldt Kopy væk fra dem og vi løber videre.
Da vi kommer lidt væk tænker jeg, hvordan kan man byde sin hund, der har ondt efter en operation, at tage den med til et område med hundeskov-status (altså løse hunde)?

Da vi er på vej ud fra området, får Kopy øje på et egern og sætter efter det. Egerne er vant til at blive jagtet (af hunde og ræve), så de er enormt gode til finte sig ud af situationen. Men det lykkedes Kopy at indhente og stoppe dette egern, som så løb mellem hans ben. Kopy snurrer rundt for at finde den, men vælter rundt pga farten – egernet springer over ham og skynder sig op i et træ. Kopy får rejst sig og hopper ind i et meterhøjt busket, hvor træet står, men kommer fluks ud igen – flot dekoreret med præstelus fra snude til hale…
Så på Kopy’s vegne: undskyld forskrækkelsen Chip…. eller Chap…