I skarp træning

Efter jeg har tilmeldt Kopy til lydighedsprøve i august, er vi nu gået i skarp træning. Der er flere af øvelserne, som han ikke kan endnu – såsom lineføring. Jeg har trænet lineføring med Kopy på tilsvarende vis, som jeg lærte Elliot det – og han er jo bare eminent til at gå en super flot lineføring. Men ak, Kopy synes ikke at forstå det og ej heller lide det 🙁 Så for to uger siden, startede jeg på at træne lineføring på en ny måde (og fik et par tips fra Emmy) og det har allerede nu givet pote; Kopy synes at forstå, hvad det går ud på og det er blevet sjovere 🙂
I lørdags prøvede jeg at teste ham ved at se, om han kunne koncentrere sig om at gå pænt ved siden af med fokus på mig, mens vi cirklede rundt om en. I dagens anledning gik det ud over Inge og Bori, der hoppede rundt og gøede glad. Først gik vi i en større cirkel udenom dem, og Kopy gik fint og holdt kontakten; vi gik tættere og tættere rundt om dem indtil vi kun var 1m fra dem – og hele tiden var Kopy opmærksom på mig og fuldstændig ligeglad med de andre omkring os 😀
Så nu er der håb for, at vi ikke bliver helt til grin til prøven 😉

Kopy er også så småt startet på agility. Vi går og træner lidt selv og han lærer de forskellige forhindringer at kende. Indtil videre har vi trænet fremsending over 4 spring, at løbe rundt i møllen (spring sat op i 90grader vinkel) og løbe i 8-taller over et spring.
Slalom indlæres med alléen, hvor pinde er sat skrå med 10cm afstand fra midterlinien. Kopy er nu nået til, at pindene kun er et par cm fra midterlinien, og denne afstand har vi trænet på de sidste gange. Dog har Kopy hoppet igennem pindene uden at bruge kroppen til at sno sig. Sidste gang prøvede jeg så at lavere mere afstand fra midterlinien og så stille pindene mere lodrette – og så begyndte han at bruge kroppen 🙂

Elliot har fået lov at løbe lidt agility igen. Jeg har hele tiden troet, at det var hans skuldre, der drillede, men da det “bare” er lidt gigt i forpoten, får han lov at springe på de helt lave spring og ikke op på feltforhindringerne eller slalom. Og tænk sig, nu har han endelig lært at løbe fremad over springene, selvom jeg bliver tilbage 😉