Lydighedstræning med forstyrrelser

Her i weekenden har jeg nu endelig fået sat mig ind i, hvilke øvelser Kopy skal udsættes for, når han skal til lydighedsprøve i klasse 1. De fleste øvelser kan han nu, men lineføring, aflevere næseprøve og komme hurtigt i indkald er han ikke så stærk i.

Så derfor har vi i weekenden fået trænet alle øvelser. I lørdags var der et par familier med deres 2-3-årige børn ude på legepladsen og jeg benyttede straks af muligheden for træne på den lille boldbane lige ved siden af – et er, at Kopy kan øvelser inde i stuen, men det er jo straks noget andet, når der er noget der larmer og bevæger sig ved siden af. Efter nogle minutter lykkedes det at få Kopy til ikke at være opmærksom på alle andre, men kun mig 🙂

Søndag gik vi over på fodboldbanen for at træne. Her spillede en far fodbold med hans lille søn. Jeg satte kegler op til fremsendingen og Elliot blev jublende glad – det er bare hans favoritøvelse – at sende ham ud til keglen og se glæden lyse i hans øjne over, at han skal sendes videre ud i feltet, er bare så skønt 🙂
Kopy kiggede nysgerrigt efter, hvad det lige var, at Elliot havde gang i – så det benyttede jeg mig lige af, og sendte ham ud i feltet – når nu Elliot synes det er så sjovt, var Kopy også overbevist om, at det er en virkelig sjov øvelse 😉  Selvom der løb andre rundt og spillede bold, spillede det ingen rolle for hundene 😀

Efter vi havde trænet, gik vi en tur rundt om banen. I den anden ende, var der 4 børn på 5-6 år der “spillede” fodbold (“det er min tur til at sparke”, “av, det gør ondt, når du skubber”, osv.). Men nu tyder alt heldigvis på, at Kopy er ved at have overstået “spøgelsesalderen”, for han kiggede bare på børnene og gik forbi 😀

Nu begynder jeg at tro på, at det er muligt, at Kopy kan bestå LP1 til august 🙂