Den samler jeg da lige op

I den sidste måneds tid, er Kopy virkelig rykket med hensyn til lydighedsøvelserne. Jeg har fået en fantastisk god kontakt med ham og han vil meget gerne udføre øvelserne. Det hænger nok sammen med, at han nu er ovre den værste teenagealder og at jeg fundet ud af, hvordan jeg skal træne og belønne ham.

Igår til lydighedstræningen skulle vi lave feltsøg. Det er en af Kopy’s favoritøvelser: han er enorm hurtig til at finde tingene, men ikke at aflevere dem. Men igår, da han havde samlet en ting op, kom han med det samme da jeg kaldte – dog legende med tingen. Men det er store fremskridt 🙂
Vi trænede “sit”, og Kopy blev siddende i flere minutter, selvom der skete meget omkring ham (hunde der lagde sig ned, rejste sig, førere, der gik frem og tilbage). Springet klarede han også fint: nu er han ved at forstå, at man skal tilbage over brættet også 🙂
Apport har jeg ikke rigtigt trænet med ham, da jeg i stedet har trænet næseprøve-øvelsen, hvor han skal samle en lille klods op og komme med den. Så for første gang i lang tid, tog jeg apport-dummy’en frem og fik Kopy til at holde den og komme til mig med den. Jeg holdt den nu kun få cm over jorden og fik Kopy til at tage den og aflevere den pænt. Instruktøren forklarede os, at når hundene bliver bedre, kan vi give dem ekstra udfordringer ved fx at “komme til” at kaste apporten lige op i luften, så den falder ned igen lige foran fødderne på os – og så viste hun det med en rigtig apport. Kopy kigger på apporten hun lige har “tabt”, går hen og snuser til den, samler den forsigtigt op og kommer hen og afleverer den til mig (uden at tygge i den) – tror min lille dygtige hund ville fortælle mig, at han har fattet, hvad apport går ud på 😀