Update på agility og lydighed

I søndags fik jeg tiltusket mig til at træne agility med Kopy i MBS 🙂
Det gik over al forventning, for Kopy kan meget mere end jeg lige troede. Nu er Kopy begyndt at søge forhindringerne selv, og det gør alting meget nemmere. Jeg har endnu ikke øvet at skifte bagved ham (altså, hvis han er på min højre side, når jeg sender ham over et spring, skifter jeg side bag Kopy, så han nu er på min venstre side), for jeg ville gerne have, at han søger forhindringerne af sig selv.
Vi trænede kun på begynderbanen og den bestod mest af spring. Jeg delte banen op i to sektioner, hvor jeg stoppede efter balancebommen. Anden sektion var lidt sværere end den første, så jeg havde besluttet at stoppe ved næst-sidste forhindring, da det var mest oplagt at lægge et skift ind der. Men da vi nåede til den næst-sidste forhindring, så søgte Kopy den selv og derefter det aller sidste, så han blev slet ikke forstyrret af, at jeg skiftede bag ham 🙂
Anden gang jeg skulle prøve det, var jeg for koncentreret om det, og kom så til at stoppe op, så Kopy snurrede en gang rundt om sig selv, og fortsatte så derefter over springet… Jeg prøvede at tage den sektion et par gange, og fik lagt skiftende bag Kopy mere glidende, så var der ingen problemer – yes yes yes 😀

Jeg aftalte med Charlotte, at vi skulle ud og træne lidt lydighed næste dag, for vi har begge tilmeldt os til lydighedsprøve i klasse 2 i december. For mit vedkommende, er det en smule ambitiøst – dels forstyrres Kopy nemt af andre hunde, der kommer og går og dels mangler Kopy stadig at lære nogle øvelser. Han er begyndt at gå en rigtig flot fri ved fod, og følger mig pænt i alle gangarter (almindelig gang, løb og langsom gang). Vi mangler stadig at lære apport korrekt – lige nu lægger jeg apporten i græsset og Kopy skal samle den op og aflevere – det går fint, men når jeg kaster den ud, så tygger han på den, når han samler den op… Vi er begyndt at træne stillingsskift mellem stå og sit, og nu kan jeg gå en halv til en hel meter væk (kræver 3m til prøven) – men pludselig slog det mig, at jeg havde glemt at træne stillingsskiftet mellem stå og dæk… Så det er vist lidt for ambitiøst at jeg har tilmeldt til prøven – vi tager det, som det kommer 😉