Agilityweekend…

Igår var jeg ude og holde agilitykursus – det var rigtigt rigtigt hyggeligt og også spændende. Det er altid fedt at komme ud for udfordringer, som ikke bare er lige til at se årsagen til – for eksempel at finde ud af, hvorfor en hund river ned, når ejeren og hunden passerer et spring samtidigt – og så pludselig få denne aha-oplevelse, hvor årsagen står lysende klart 🙂
Jeg underviste i de principper som jeg har tænkt mig at ‘handle’ Kopy – og det ser ud til, at handlingen dur til forskellige typer hunde 🙂
Så selvom jeg var totalt træt i benene efter at have stået og gået rundt i så mange timer, så kunne jeg næsten ikke vente til at skulle træne med Kopy i dag.

I dag var jeg ude i MBS med hundene. Den første bane delte jeg op i tre, da der var en slalom – den har Kopy ikke helt lært endnu. Jeg sætter Kopy af foran første spring, går ud og lægger et stykke musemåtte ved A-brættet og går tilbage til Kopy. Jeg starter Kopy og han tager de første to forhindringer helt fint, men løber så bag ryggen på mig og igennem tunnellen og hen til A-brættet – han skulle lige tjekke, hvad det var jeg havde lagt der 😀
Jeg starter forfra igen, og så løber han sektionen helt fint! Næste sektion består af først en mølle (spring stillet op som møllevinger), en tunnel og A-brættet. Kopy tager møllen helt fint, søger tunnellen og kommer drønende ud af den og i fuld fart hen til og over A’et – ja, han lavede faktisk et flyvende A, hvor han sprang over toppen af A’et og landede nede på feltet og løb videre 😮 Jeg overvejede et splitsekund, om det skulle være sådan Kopy skal tage feltet – men nej… 😉
Sidste del af sektionen var tre spring på linie og så en lang lige hjemtur. De tre spring på linie er lige svært nok endnu, men det gik.
Jeg prøvede bagefter at tage den anden sektion bagfra, så det blev A, tunnel og så møllen. I møllen lagde jeg et skift bag Kopy, og det forstyrrede ham slet ikke – yes 😀
På den anden bane stod en mur og sådan en har Kopy ikke prøvet at springe over før. Da han nåede til den, stoppede han helt op lige foran den, men besluttede sig for at springe over den alligevel – booiing, så var han ovre 🙂 På denne bane stod også balancebommen og den drister han sig nu til at gallopere hen over!

Efter vi havde trænet, gik jeg en tur med hundene. Kopy drejer til højre, hvor Elliot og jeg går til venstre ad stien. Da Kopy opdager det, kommer han spænende. Elliot drejer sig og vil til at snuse, men Kopy fejlbedømmer hvor Elliot står, og i stedet for at løbe udenom, så kommer han til at løbe/springe lige ind i hovedet på Elliot – og Elliot bliver rigtig ked 🙁 Men han er heldigvis let at muntre op igen: vi gik lidt fri-ved-fod og lavede lidt tricks, og så var Elliot glad igen 🙂

Utroligt.. mine ben er stadig helt ømme.. sikken fin form jeg er i 😉