Et nyt lydighedshold

Jeg er kommet på et nyt lydighedshold, da jeg ikke kan træne med de andre fra mit tidligere hold, der træner om lørdagen. Så i dag var første dag på mit nye hold. Og der stod vi – hele 13 og kun en træner… Vi skulle træne feltsøg, og Kopy skulle på som den aller første. Kopy arbejder flot i et roligt og stabilt tempo. Han finder genstanden, der er lagt ud og kommer med den – med lidt opfordring fra mig. Kopy er blevet meget bedre til at komme og aflevere tingene, men det går stadig ikke så hurtigt, der skal lige leges lidt med den på vejen tilbage 😉

Vi var delt op i tre hold, og efter vores hold havde øvet feltsøg, skulle vi træne, hvad vi ville og hjælpe hinanden. Jeg stod lidt af på det og gik og trænede lidt selv. Trænerens træningsprincipper virker til at være temmelig forskellig fra min tidligere træners – og så er det ikke så nemt at hjælpe hinanden. Og fra at være den “tunge” på holdet, er Kopy klart en stjerne på dette hold – og det er lidt kedeligt, for så er det svært at se, hvad der skal arbejdes hen imod.

Men to positive ting var der da; for det første er hundene nogenlunde på Kopy’s alder (nogle et ½år ældre), så vi træner sammen med nogle velfungerende unge hanhunde, der på ingen måde har til hensigt, at skulle dominere eller opsøge ballade (modsat de unge hanhunde til agilitytræningen).For det andet, har klubben spurgt træningsudvalget under DcH’s hovedbestyrelse, om det er rigtigt, at jeg ikke kan stille op i C-klassen. Udvalget kunne godt se, at reglerne var kryptisk skrevet, men det der menes er, at indplacering i klasserne efter førerens erfaring gælder kun for DcH klasser og ikke DKK. Så dvs jeg godt må stille op i C-klassen med Kopy 🙂