Øv øv øv….

For at være helt sikker på, at jeg kan stille op med Kopy i C-klassen, så kontaktede DcH Nivå igen lydighedsudvalget – men denne gang var svaret: Nej, det kan jeg ikke! Øv øv øv…

Så nu må vi igang med at træne B-klasseprogrammet – dog først efter vi har været til lydighedsprøve i DKK’s LP2 i december. Det vil jeg lige koncentrere mig om først, da der stadig er nogle øvelser, der ikke er helt på plads… og så er det lige det med koncentrationen, hvis der er fremmede hunde… så lige nu har jeg fortrudt, at jeg har meldt til prøve, for det er svært at nå at komme ud at træne i hverdagen, når det bliver mørkt så tidligt. Men ok, jeg havde jo også fortrudt, at jeg meldte Kopy til LP1 til BCK’s Klubmesterskab – og det gik jo over al forventning – så jeg håber på samme succes til LP2 😉

Til lydighedstræningen i dag, havde vi en ‘vikar’, som havde fået at vide fra vores instruktør, at vi skulle træne lineføring. Kopy var ikke specielt koncentreret – men de andre på holdet er ikke kommet så langt. Så vi brugte en time på at træne kontaktøvelser. Derefter skulle vi lave springøvelsen. De andre har brug for en del hjælp til at få hundene over (det er nemmere med et DKK spring, for der springer hundene over et lodret spring uden at røre det, hvor i mod hundene kan nå at vende om på DCH-springet). Træneren var meget grundig i at forklare, hvordan de skulle komme videre. Vi skulle stille op på en lang række, og så skulle vi alle lade hundene springe over, mens vi løb forbi. Der stod jeg af… Kopy kan udføre spring-øvelsen korrekt, så jeg gik ud af rækken og stillede mig ved siden af. Træneren spurgte, om ikke jeg skulle være med – men nej, jeg var særlingen, der ikke vil deltage i træningen 😉 Jeg gik hen til et andet springbræt og trænede apport over springet (dog med en bold). Jeg gik tilbage og kiggede på de andre. Da den sidste hund havde sprunget, sagde træneren: “dig med borderen, jeg vil gerne se dig lave et spring”. Ja, så måtte jeg jo vise hvad vi kan – og håbe det ville gå godt 😉 Jeg kaste bolden over, men den triller selvfølgelig flere meter væk, så Kopy kan ikke finde den, men tror der er guffer – jeg går om på modsatte side og vil hente bolden, da træneren spørger, hvorfor jeg ikke var til lydighedsprøven i oktober. Da jeg siger, at det er fordi jeg ikke må, så troede træneren, at det var vores nye træner, der havde sagt jeg ikke må – men da jeg siger, at jeg har har haft min nye træner før, men har trænet på C1-holdet, spørger hun, hvorfor jeg træner på dette hold, for Kopy er langt bedre end resten af holdet 😀 Bortset fra alting tager lang tid, så er det jo lige meget, hvilket niveau de andre er på – det er forstyrrelserne, der er det vigtigste – og dem er der mange af 😉