Feltsøg, feltsøg og spring-apport

I dag til lydighedstræningen var temaet feltsøg. Det brugte vi hele træningspasset på.

Først skulle vi træne på kort græs, at hundene hentede genstandene og kom hurtigt tilbage med dem. Kopy er rigtig god til at finde tingene – men aflevere dem, knap så god.. tingene når ihverfald at “dø” et par gange undervejs.

Kopy fik en lang line på, så jeg kunne nykke ham ind, når han tog genstanden. Træneren ville få Kopy til at fange interessen for genstandene, så han svingede den om snuden på Kopy og sagde nogle opmuntrende lyde. Kopy synes den var spændende – lige indtil han begyndte at slå den i jorden – så satte Kopy sig ned og kiggede på træneren med hans “hvad-sker-der-for-dig”-blik. Jeg troede ikke, at Kopy ville tage genstanden, men det gjorde han – jeg var hurtig til at kalde ham tilbage og give et enkelt nyk, og så kom han hurtigt tilbage 🙂

Efter at have trænet det nogle gange, skulle vi træne på et større og mere tilgroet areal. Der var to genstande at vælge imellem, en tøj-legesko og en vinterhandske. Jeg valgte handsken, for den var klart den kedeligste genstand og derved er sandsynligheden for, at Kopy kommer hurtigere tilbage større.
Jeg sender Kopy ud uden den lange line efter genstanden, han søger rigtigt flot og i et tilpas tempo. Han finder genstanden og her stopper så rosen for han blev stående og begyndte at gnave i handsken 🙁 Jeg kalder, men ingen reaktion. Så jeg tager hans legetøj op af lommen og løber væk – og så kommer han styrtende hen til mig.. he he, snydt! Jeg prøver endnu en gang at sende ham ind i feltet, og han søger lige så flot som før – men kommer heller ikke af sig selv tilbage med handsken. Jeg løber igen den modsatte vej, og han kommer efter mig. Jeg får handsken af ham, og ser, at der mangler en tommeltot og pegefinger – som så må ligge i hans mave – det ser jeg vel i morgen 😉

Vi var sådan set færdige med træningen, men min taske stod lige ved siden af springbrættet, så den ville jeg lige afslutte med. Jeg kaster Kopy’s legetøj på modsatte side, sender ham over og siger apport – Kopy samler legetøjet op og straks tilbage over springbrættet – wow 🙂 Jeg prøver endnu engang, og Kopy gør det lige så flot. Og der står jeg med en træt hund, der har lavet spring-apport-øvelsen rigtig flot – og så stopper jeg ikke – næ nej, jeg skulle da lige prøve med en rigtig apportbuk.. tsk tsk.. men i stedet for at kaste den over på den anden side, lægger jeg den. Går tilbage til Kopy og sender ham over og han tager apporten op og vender straks om og tilbage over brættet og sætter sig lige foran mig. For søren, hvor blev der jublet – Super seje hund! 😀 (men en anden gang, stopper jeg mens legen er god!)