Træningskonkurrence og agility-selvtræning

Jeg startede dagen med at køre op og se på en hyrde-træningskonkurrence for klasse 1 hunde. Det var enormt lærerigt bare at se på, for jeg kendte slet ikke til reglerne. Jeg har nu en ide om, hvad der skal trænes mere på, for at blive klar til en klasse 1 🙂
Vi skal have trænet på udløb (hvor hunden løber 75 meter ud og henter en flok får) og tildrivning (hunden henter flokken af får hen til en) og at få flokken af får ind i en lille indhegning/fold. Men derudover skal jeg have trænet mere på de verbale kommandoer, så det bliver muligt at dirigere hunden rundt – især ved folden er der brug for det.

Nu hvor vejret bare blev så fantastisk, aftalte Lene, Lone og jeg at tage ud i MBS og træne lidt agility. Vi satte nedenstående bane op, og det vi ville træne på i dag, var at skifte bag ved hunden ved en tunnel og at skifte bagved hunden, når den skal 180° tilbage igen (spring nr 7).

træningsbane 1
Næste bane ses nedenunder – her var det igen det at skifte ved en tunnel, der var emnet. Banen var lidt lettere og her kunne vi så øve at løbe i cirkler (som jeg havde lært på kurset i sidste uge).

træningsbane 2

Banerne lagde op til enkel handling, altså uden at skulle trække hunden rundt, imellem eller have “fat om snuden” på den. Det var helt fine baner for at lære hunden at søge forhindringerne foran den, da hundens løbelinie var flydende.

Til aller sidst ville jeg lige teste, hvor god Kopy er blevet til slalom (han er helt klart mest stabil ved højre-handling af slalom), så jeg sendte ham ind i slalom for at højre-handle ham, men i stedet for at følges med ham langs slalom, så løb jeg rundt om tunnellen og havde springene på min venstre hånd og da jeg nåede forbi tunnellen, løb jeg hen til Kopy i slalom… glædeligt overrasket var jeg, da jeg så, at Kopy bare fortsatte ufortrødent i slalom uden at blive forstyrret af, at jeg forsvandt bag en tunnel eller at min løbebane var alt andet end parallel med Kopy’s.. kan man sige andet end: super seje hund?!! 😀