Kopy’s første agilitystævne

I dag har Kopy været til sit aller første agilitystævne. Det blev afholdt i DGI regi, og her løber man den samme springklasse to gange og ligeledes med agilityklassen. Det er alle tiders, når man kommer med en begynder-hund, for så kender den banen ved andet gennemløb (dog er niveauet svarende til kl.2/åben). Det var nogle rigtig gode baner med mange fælder, men alligevel et godt flow.

Vi kan ikke prale med, at vi havde nogle fejlfrie løb – men næsten 😉 To løb med slalomfejl og to disk, men jeg er nu rigtig glad for resultaterne alligevel!

Den første bane vi skulle løbe var springbanen. Tredje forhindring er slalom, og da vi når dertil, mister Kopy fokus og begynder at snuse i luften, og havde fået fært af noget – måske var det Lene (som han er så glad for), der stod lige ved siden af slalom for at tage nogle billeder – men lige meget med det, for da jeg lige fik “vækket” ham, tog han slalom rigtigt fint og løb resten af banen fejlfrit 🙂

[youtube

Næste løb på springbanen, løber han rigtigt ind i slalom, men jeg burde da lige have dæmpet min begejstring, for højlydt at sige “dygtig, Kopy” mens han er i gang med slalom, fik ham til at miste fokus og derved miste en port (doh!). Vi fortsætter og gør slalom færdig (for at lære ham, at lige meget hvad, så skal man altid tage slalom færdig og ikke drøne ud af den), og tager slalom forfra – men denne gang misser han sidste port (som tit sker, når det er venstreslalom, hvor han skal slutte væk fra mig). De næste momenter løber han rigtigt fint, men jeg var ikke lige opmærksom på, at ved en mølle, ville Kopy fortsætte lige ud over flyvespringet – for han huskede, at i sidste løb lå legetøjet, når man løber den vej ud ad banen – han når desværre lige at tage flyvespringet, men jeg kalder ham tilbage og han løber resten rigtigt fint.

[youtube

I det første agilityløb får jeg sat Kopy af i en forkert vinkel ved startspringet. Det resulterede i, at han løb udenom springet, jeg får ham rundt igen, men han løber forbi igen, men tredje lykkedes det (og har ved første spring fået 2 værgringer – flot, Carina 😉 ). Resten af banen løber han rigtigt fint, dog ville jeg ikke skifte bag ved vippen, for den kan han godt være lidt usikker på, så derfor valgte jeg at “skubbe” ham væk fra mig ved nedgangen af denne – men jeg var liiige lidt sen til at vise ham det, for han nåede at dreje den forkerte vej – men han vender heldigvis på en tallerken, så jeg nåede at få ham stoppet inden han tog et forkert spring. Slalom tog han bare så flot og det samme med alle felterne. Ved et skarpt drej får jeg dog lige kaldt lidt for sent, så han får en nedrivning. Aller sidste spring lå 90° efter posen, men da han kom ud af den, løb han forbi den og vi fik den tredje værgring – og altså en disk. Så nu ved jeg, hvad vi skal have trænet lidt på 😉

[youtube

I andet gennemløb på agilitybanen, får jeg Kopy sat i en bedre vinkel ved første spring, og så havde han ingen problemer med at tage det (klapper lige mig selv på skulderen 😉 ). Kopy løber rigtig flot, men sidste port i slalom misser han (venstreslalom igen), men ellers ingen fejl på banen 😀

[youtube

(hvis du undrer dig over, hvorfor jeg peger bagud, da Kopy er på vej op på balancen, så er det fordi tunnellen var smuttet ud af holderen – og det ville jeg lige gøre dommeren opmærksom på 😉 )

Men udover at jeg synes Kopy har løbet rigtigt fint i dag, er jeg meget, meget glad for, at han har opført sig så eksemplarisk – han har bare ligget stille i buret og slappet af (dog skulle Lone/Fabi og Lene/Toxy lige have et ulvehyl med på vejen 😉 ). Der var ingen problemer med at gå mellem de andre hunde ved start- og målområdet – ja, han var overraskende opmærksom og afslappet 😀
Efter andet springgennemløb havde hundeføreren lige før os stillet sig lige efter sidste spring med sin store hanhund, så da vi kom mod mål, vender den sig selvfølgelig lige mod Kopy, men Kopy gjorde alt for at undgå den (og uden at rive ned!) og travede bare udenom den for at hente legetøjet. Puha, for hvor ville jeg blive ærgerlig, hvis han skulle få en dum oplevelse med de andre hunde i start- og målområdet!