Agilitystævne i Albertslund

I dag har jeg været til agilitystævne med Kopy i Albertslund. Det var ikke ligefrem lysten, der drev mig op i morges, da vækkeuret ringede. Den sidste tid er der sket så meget – både rigtigt godt og mindre behageligt, så det har fyldt meget. Men jeg havde kun meldt Kopy til i klasse 1’erne, så efter tidsplanen ville jeg have løbet de to løb efter en time – det er jo ren luksus!! Håber andre klubber vil følge samme eksempel, så man slipper for at sidde en hel dag for at løbe et par løb 🙂

Første løb var agility-klassen. Starten gik fint, Kopy løb rigtigt ind i slalom og tog alle porte 😀 Derefter var det vippen, men Kopy glider af den – hvorfor ved jeg ikke lige, han har aldrig gledet af en vippe før og ingen andre hunde gjorde det?! Næste forhindring er flyv’et, hvor Kopy vælter sidste bræt. Senere på banen kom balancebommen, hvor Kopy placerede to forben midt på feltet – yes 😀 Men Kopy glemte lige at stoppe på feltet – det så egentlig ud som om vi har trænet løbende felter 😉 Men jeg fik heller ikke lige sagt kommandoen til ham, så jeg løb videre uden at sætte ham tilbage på feltet. På A’et huskede jeg at give ham kommandoen, hvilket fik ham til at løbe af A’et og stoppe lige efter det.. det rettede jeg heller ikke, og resten af banen blev min handling noget slap…

I springløbet gik jeg med Kopy løs mod startspringet. Pludselig sætter Kopy afsted, men jeg når at brøle af ham, så han ikke får taget springet. Jeg sætter ham af og går et stykke ud. Jeg vender mig om og opdager Kopy har rejst sig og står ved den ene støtte. Jeg drejer mig lidt til siden, så jeg har kontakt med ham over forhindringen og startet ham. Starten af banen løber Kopy så flot!
Et sted står to forhindringer så tæt, og på grund af hundens løbelinie, bliver jeg i tvivl om, om Kopy kan nå at lande og sætte af uden at rive ned, så jeg vælger at lave et skift bagved ham. Men da vi når dertil, får Kopy øje på slalom og vil den vej. Jeg får ham kaldt væk, og da jeg giver ham tegnet for, at jeg vil skifte bag ham ved springet, vender han om og løber ned til slalom. Jeg når igen at stoppe ham, og det samme sker igen – ja, vi har trænet slalom, med megen positiv belønning 🙂 Da Kopy endelig kom til slalom tog han den bare i flot stil. Senere på banen skal jeg lave et skift bag ham, men jeg sjusker så meget og støtter ham ikke med hånden, at han vender om på vej derhen…

Ja, så der var nogle gode ting – slalom blev taget rigtigt (og alle porte) og opgangsfeltet på balancebommen blev taget i fin stil. De steder på banen jeg var koncentreret, gik også rigtigt fint. Men… godt jeg kun løb de to løb, når jeg ellers hverken var koncentreret eller konsekvent (tyv-start og position på felter), så risikerer jeg at ødelægge mere end at gavne. Så i morgen vil jeg være koncentreret og konsekvent 😉