Agilitystævne i Ølstykke (video uploaded)

I dag har Kopy været til sit første indendørs agility stævne i Ølstykke. Det var DKK’s tæppe, hundene skulle løbe på, og det er et rigtig, rigtig godt tæppe – hundene står fast og der er et tykt stødabsorberende gummilag.

Jeg havde tilmeldt Kopy i agility klasse 1 og spring klasse 1. Men da man valgte at putte to åbner klasser imellem, kunne jeg ikke nå at løbe spring kl 1, så jeg fik i stedet lov til at løbe agility klasse 1 to gange (det sidste løb selvfølgelig udenfor konkurrence 😉 ).

Jeg var lidt spændt på, hvordan Kopy ville tage det at være i hallen med alle de andre hunde, og om han kunne løbe på tæppet. Kopy tog det at være i hallen helt fint, at var ligeglad med, at der var så mange hunde omkring ham. Han ville helst stå med forbenene på låret af de siddende tilskuere, så han havde bedst mulig udsigt til agilitybanen 😀

Agility klasse 1 banen var en helt fin bane med godt flow. Jeg starter Kopy, og jeg kan se på hans springteknik, at han koncentrerer sig meget om at springe, så jeg var lidt i tvivl om, hvordan jeg så skulle handle ham.  Det går dog fint indtil vi når slalom – der får Kopy ikke taget farten nok af til at komme ind i første port. Jeg fortsætter alligevel med slalom, og tager den om igen. Efter han har været igennem en tunnel, skal han op på balancebommen. Jeg giver ham “touch” kommandoen, og sjælden har jeg set et så flot opgangsfelt – hele tre poter på 😀
Efter balancebommen skal de rundt i en mølle. Jeg får kaldt for kraftigt på Kopy, så han løber inden om et af springene. Jeg retter ham ikke, for det er sjældent jeg kan få ham kaldt væk fra et spring, der står lige foran næsen på ham, så jeg var kun glad for, at han gjorde som jeg sagde 😉
Derefter skal han op på vippen, men det er længe siden vi sidst har trænet på en vippe, så han flyver af. Jeg prøver at få ham op igen, men han springer af, og igen prøver jeg, og jeg kan mærke på ham, at han absolut ikke er glad for den. Så jeg besluttede at lade ham løbe videre hjem – jeg ser ingen grund til at rette ret meget på en ny hund, der ikke har prøvet mange forskellige forhindringer endnu.

[youtube

Anden gang Kopy løber ag1 banen (altså udenfor konkurrence), springer Kopy stort og flot af A’et, for han kunne godt huske, at man skulle igennem posen og derefter igennem en tunnel.. sjælden har jeg set ham så hurtig og så målrettet, så jeg valgte ikke at sætte ham tilbage på A’et. Det var et bevidst valg, for jeg kan kun erkende, at felt-positionen på A’et ikke er sikkert nok, når der står en pose/tunnel og lokker – og det kan jeg øve mere positivt til træning end til et stævne! Kopy virker nu mere sikker på at løbe på gulvtæppet, så han løber væsentlig stærkere nu. Men han får alligevel taget farten nok af til at løbe rigtigt ind i slalom 🙂 Også opgangsfeltet på balancen tager han rigtigt fint – 2-3 poter på endnu engang. Møllen tager han rigtigt, men jeg får vist ikke givet ham plads nok ved vippen, så den løber han forbi – men han ville ikke gerne op på den i andet forsøg..

Starten blev ikke filmet – så man ser ikke, at Kopy tog superman dragten på og fløj ind i posen 😉

[youtube

Så alt i alt, synes jeg han løb rigtigt fint – nu skal vi bare have trænet med provokationer efter A og balancebom, og så have trænet på forskellige vipper 🙂

Det er dejligt at se, at der er kommet mange flere, der handler på forskellige måder – altså at folk er begyndt at handle efter, hvordan deres hund er. Derfor er det altid spændende, hvad folk har af kommentarer til ens løb – selvom de ikke ved, hvordan man træner 😉